Rörelse och ljus - fotografera i olika miljöer

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Anna Neander
Startdatum
21 september 2024
Dag och tid
Lör, Sön 10:00-15:00
Antal tillfällen
2 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
67985
Avgift
2 220 kr
Vill du lära dig hur du på olika sätt kan fånga en rörelse och hur det påverkar bildens uttryck? Hur du kan fotografera i inomhusmiljö med olika slags ljus? Eller hur du kan arbeta med olika bakgrunder? Då är detta fortsättningskursen för dig!

Om kursen

Innehåll och mål

Vi fotograferar tillsammans i grupp i olika miljöer och samlas vid några tillfällen för genomgång av uppgifter och olika frågor. Mot slutet av dagen har vi en gemensam bildvisning. Kursen innehåller övningar som handlar om: Hur du kan fånga en rörelse i bild på olika sätt och hur det påverkar bildens uttryck. Hur du kan fotografera i inomhusmiljö med olika slags ljus. Hur du kan arbeta med olika bakgrunder i dina bilder.

Upplägg

Kursen varvar teoretiska och praktiska övningar. Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Vi fotograferar tillsammans i grupp i olika miljöer blandat med genomgångar av uppgifter och frågor. Dagen avslutas med en gemensam bildvisning. 

Kursen kommer hållas på Medborgarskolan Hagagatan 23A.

Förkunskaper

Du behöver en kamera som har tillgång till inställningar för bländare och slutare. 
Du måste kunna hantera den men du behöver inte känna till alla inställningar. Men det är bra om du vet hur du ställer in slutartid, bländarvärde och iso och gärna även brännvidd, vitbalans och manuell fokus.

Kursledare

Anna Neander är konstnär och jobbar både med digitalt och analogt fotografi. Hon har tidigare arbetat med bildjournalistik. I kurserna läggs stor vikt vid praktiska övningar och hur tekniken påverkar bildspråket. Läs mer om Anna och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Tag med din digitala systemkamera till kursen. Materialkostnad kan tillkomma för eventuella bildutskrifter. 

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns flera olika kurser och utbildningar inom bla foto/film, teater, kommunikation, sång/musik och dans.

Bra att veta

Kursen kommer hållas lördag och söndag på Medborgarskolan Hagagatan 23A och  kommer startas respektive avslutas i teorisal. Det kommer vara en halvtimmes paus för lunch.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang