Kreativt skrivande - Grundkurs

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Helga Härle
Startdatum
16 september 2024
Dag och tid
Måndagar 18:15-20:30
Antal tillfällen
5 st
Plats
Kulturama skriv
Virkesvägen 21
Nummer
25596
Avgift
2 400 kr
Älskar du att skriva och att få skapa med ord men känner att du vill lära dig mer? Då är detta kursen för dig!

Om kursen

Innehåll och Mål

Vi övar på kreativa skrivövningar som utvecklar ditt språk och frigör fantasin, samtidigt som du utforskar olika stilmedel - alltifrån rytm och bildspråk till perspektiv och dramaturgi.  Det är upp till dig hur du vill använda dem: i noveller, blogginlägg, dikter, kåserier eller manus. 

Upplägg

På denna kurs varvar vi praktik och teori, diskuterar den kreativa processen, bollar texter, idéer och utvecklingsmöjligheter.

Förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som älskar att skriva och läsa och vill utveckla ditt skrivande. Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Kursledare

Helga Härle har haft skrivarkurser sedan slutet av 80-talet. Hon har undervisat i skrivpedagogik på högskolan, har erfarenhet av redaktionellt arbete och lektörsuppdrag, litterär översättning, frilansuppdrag som kulturskribent med mera. Helga är internationellt erkänd haikupoet. Hon var i flera år styrelseledamot i Författarcentrum och Översättarcentrum. Läs mer om Helga och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama hittar många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, exempelvis Skriva manus för TV och Film, Skriv ditt liv 55+, Reflekterande skrivande och Kom igång och skriv.  

Bra att veta 

Ta med något att skriva på;  laptop eller penna och papper eller både och.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang