Fysisk teater 10-13 år

Information

Nivå
Åldersinriktat
Ålder
10-13 år
Lärare
Nadja Bech
Startdatum
3 september 2024
Dag och tid
Tisdagar 17:10-18:40
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
67970
Avgift
1 920 kr
Hur kan vi berätta historier med kroppen som utgångspunkt? Om du är intresserad av att ta reda på det ska du gå vår kurs i fysisk teater!

Om kursen

Innehåll och mål

Utveckla ditt skådespeleri och lär dig hur man använder kroppen som ett verktyg. Även rösten kommer att användas men inte alls lika mycket, utan vi kommer möta upp det med sitt fysiska uttryck. Gruppen får utforska hur man använder kroppen för att uttrycka sig lika tydligt och starkt som med ord. Vi jobbar med musikstycken och text för att tillsammans skapa fysisk teater där kreativiteten är i största fokus!

Upplägg

Fysisk teater är befriande och roligt där fantasin inte stoppas vid det verbala uttrycket. Du får lära dig hur du använder din kropp och håller dig närvarande scenen. Gruppen får arbeta med kreativa teaterövningar och fysiska teaterlekar. Om gruppen vill kan terminen avslutas med ett litet uppspel för de närmaste.

Förkunskaper

Passar både dig som testat teater eller fysisk teater innan och dig som är helt ny, alla är välkomna!

Kursledare

Nadja Bech har studerat skådespeleri på Stockholms estetiska gymnasium och Sundbybergs folkhögskola. Hon har skådespelat sedan hon var fem år gammal och har jobbat både med egna uppsättningar, film, serier och teaterprojekt. Utöver detta så har Nadja bland annat jobbat som teaterledare på Barnens ö. Läs mer om Nadja och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för material tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

Teater kan leda in på många olika konstnärliga riktningar. På Kulturama finns teaterkurser i olika nivåer. Vi erbjuder också kurser i dans, sång och musikal.

Bra att veta

Uppehåll för lov vecka 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang