Fotokurser i Stockholm

Vill du ta bättre bilder med din digitala systemkamera eller känner du dig osäker på kamerans inställningar och möjligheter och vill få en grundlig genomgång i hur den fungerar? Eller är du bekväm med kamerans grundinställningar men vill lära dig utnyttja fler funktioner? Då ska du kika närmare på våra fotokurser.

En fotokurs är perfekt för dig som är intresserad av foto och känner att du vill fördjupa dina kunskaper. Du kanske är intresserad av att ta stads- eller resebilder eller har ett brinnande intresse för familje- eller naturfotografering och vill lära dig ta bättre bilder? Genom att utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg kommer du snabbt förbättra ditt fotograferande.

Hos oss på Kulturama finns kurser inom fotografering för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare. Vi har fotokurser inom en flera olika ämnen, från analoga fotokurser till digitalfoto och mycket mer. Våra kurser passar även dig som planerar att gå en fotoskola och som vill ha lite förkunskaper innan start.

Nybörjarkurs i fotografering

Vill du lära dig ta bättre bilder med din digitala systemkamera, eller känner du dig osäker på kamerans inställningar och möjligheter? Då är en nybörjarkurs i fotografering något för dig.

Kameran är ett avancerat verktyg som kan ge fantastiska bildresultat, bara man vet hur den fungerar. Genom att lära dig tekniken och de olika inställningarna kommer du förstå hur du kan påverka bildresultatet, kompositionen och det befintliga ljuset. Under våra grundkurser i fotografering går vi igenom kamerans grundläggande funktioner, menyer och knappar. Du lär dig även ställa in funktioner som ISO, slutartid och bländare - allt som behövs för att du ska bemästra din kamera och ta fina bilder.

Analog fotokurs

Om du föredrar att arbeta analogt, så har vi även analoga fotokurser både för nybörjare och för de som vill fördjupa sig i tekniken. Analogt fotograferande är ett äkta hantverk och att arbeta med dessa traditionella tekniker ger en ökad förståelse och känsla för bilden. Idag är det analoga fotograferandet hetare än någonsin.

På de analoga fotokurserna får du arbeta praktiskt både med fotograferandet och själva framkallningen. Vi går igenom den analoga svartvita fotoprocessen, från exponering och framkallning av negativfilm till kopiering i mörkrum. Du kommer även lära dig mörkrumstekniker som gör bilderna bättre, som att ändra kontrast, mörka ner och ljusa upp visa delar av bilden. Här får du öva på att få dina bilder precis så som du vill ha dem!

Arbeta med det bästa som finns – fotografi!

Drömmer du om att arbeta som fotograf? Då kan en fotokurs kan vara första steget till att nå målet. Om du vill gå vidare i din utveckling finns flera alternativ. På Kulturama finns konst- och kulturutbildningen Foto som är ett bra val om du har siktet inställt på en karriär som fotograf.

Välj kategori

Din sökning"" visar 0 resultat i

Sortera på:

Hoppsan!

Din filtrering gav inte några träffar, vänligen justera din filtrering.

Kategorier inom foto