Dragspel, fortsättning plus termin 2. ODENPLAN

Information

Nivå
Fortsättning plus
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Per Erik Eriksson
Startdatum
9 september 2024
Dag och tid
Måndagar 18:45-20:15
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25562
Avgift
2 950 kr
Det är härligt och roligt med dragspel, antingen du vill spela tango, folkmusik, jazz, klassiskt eller modernt.

Om kursen

Innehåll och upplägg

Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Vi börjar med att lära känna dragspelet och dess möjligheter, och kommer snabbt igång med att spela. Vi spelar både på gehör och efter noter och varvar ensemblespel med ren melodiinlärning. Vi arbetar med rytm, övar på att spela tvåhändigt, lär oss kontrollera bälgen och går igenom grundläggande notläsning. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna.

Förkunskaper

Den här kursen vänder sig till dig som har gått fem-sex terminer nybörjarkurs eller motsvarande.
Eftersom vi har flera olika grupper och nivåer är det bra om du redan vid din anmälan berättar om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter, om du tidigare försökt lära dig spela dragspel men tyckt det var svårt eller om du spelat dragspel för länge sedan men känner att du vill börja om från början.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Du tar med ditt eget dragspel, knapp-/pianodragspel går lika bra. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen och rekommenderar en lämplig bok.

Utvecklingsmöjligheter

Du som gått en av våra nybörjarkurser har möjlighet att utveckla ditt spel vidare på en fortsättningskurs. Vi erbjuder flera olika nivåer.

Bra att veta

Uppehåll för lov vecka 9,10 och 14.

Har du ett gammalt dragspel stående är det klokt att låta någon se över det innan du börjar. Vi rekommenderar Erik Simons i Södra Ängby. Han stämmer, reparerar och säljer begagnat, adress Färjestadsvägen 10, t-bana Ängbyplan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang