Dansmix 6-7 år

Information

Nivå
Åldersinriktat
Ålder
6-7 år
Startdatum
2 september 2024
Dag och tid
Måndagar 17:00-17:45
Antal tillfällen
11 st
Plats
Kulturama danssalar
Virkesvägen 21
Nummer
68010
Avgift
2 000 kr
Kom och dansa med roliga rörelser och härlig musik. Lägger även en del fokus på koreografi där eleverna får lära sig en danskombination.

Om kursen

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Vi lägger vikt vid att barnet blir en trygg individ i gruppen och att vi tillsammans ser och ger varandra plats. Upplägget växlar mellan att träna grov – och finmotorik. För att barnet skall utvecklas på flera plan är vi måna om att växelvis träna balans, styrka, olika rörelsekvalitéer, koordination samt olika dynamiska skillnader. Dans är en uttrycksform som hjälper barnet att vara i nuet, organisera fantasi och känsla för att förstå sin omvärld och sig själv. Här får barnen ha roligt och hitta sitt eget driv och dansglädje.

Kursledare

Ej klart.

Utvecklingsmöjligheter

Barndansen vill förbereda för den konstnärliga dansen men i förgrunden står en pedagogisk idé som handlar om att på ett glädjefyllt sätt i första hand följa och stötta barnets motoriska och sociala utveckling. Musikalitet, socialt samspel, motorik, koordination och balans är några av de saker som bildar ramverk på lektionerna och därmed alltid övas. Från 5 år finns olika typer av dansmix som har basen i barndansen men som också erbjuder möjlighet att prova olika dansstilar som showjazz, balett eller hiphop.

Bra att veta

Uppehåll för lov v 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang