Barndans 4-6 år Indisk danslek med förälder

Information

Nivå
Åldersinriktat
Ålder
4-6 år
Lärare
Veronica Tjerned
Startdatum
1 september 2024
Dag och tid
Söndagar 12:15-13:00
Antal tillfällen
5 st
Plats
Kulturama danssalar
Virkesvägen 21
Nummer
68006
Avgift
1 000 kr
Res till Indien tur och retur! Vi möter bengaliska tigrar, indiska elefanter och många av djuren i Djungelboken….

Om kursen

Res till Indien tur och retur!

Vi utgår från den traditionella barndansens byggstenar och arbetar med att utveckla motorik, musikalitet och rumslighet men med en indisk touch. Vi möter bengaliska tigrar, indiska elefanter och många av djuren i Djungelboken….

Vi dansar med sjalar och saris och provar ibland indiska danskläder. Allt under lekfulla former och med härlig medryckande indisk musik.

Förkunskaper

För dig som är nybörjare eller som har mer erfarenhet.

Kursledare

Veronica Tjerned

Började dansa klassisk indisk dans 1986. Det har lett vidare till många resor för studier i bland annat England och Indien. Hon är också utbildad vid Balettakademin i Stockholm samt vid Danshögskolan och hon är dansgruppen Ghunghuroos konstnärliga ledare.    Kursledare: Veronica Tjerned började dansa klassisk indisk dans 1986 och har studerat i bland annat England, Frankrike och Indien. Hon är också utbildad vid Balettakademin i Stockholm, vid Danshögskolan, aerobics instruktör och dansgruppen Ghunghuroos konstnärliga ledare.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Utvecklingsmöjligheter

Barndansen på Kulturama utgår från barnets egen lust till rörelse. Vi vill på sikt förbereda för den konstnärliga dansen men i förgrunden står en pedagogisk idé som handlar om att danslektionen skall vara rolig och lustfylld och samtidigt stötta barnets motoriska och sociala utveckling. Musikalitet, socialt samspel, motorik, koordination och balans är några av de saker som bildar ramverk på lektionerna och därmed alltid övas. Svårighetsgraden ökar naturligtvis ju äldre barnen blir men eftersom det är så roligt och härligt att dansa är det inget barnen brukar bekymra sig om eller ens notera. De är fullt upptagna med att dansa, utforska och improvisera. Från 6 år finns olika typer av dansmix som har basen i barndansen men som också erbjuder möjlighet att prova olika dansstilar som showjazz, balett eller hip-hop.

Bra att veta

Uppehåll för lov v 9.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

 

 

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang