Auditionteknik & Self tapes

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Casper Andreas
Startdatum
15 oktober 2022
Dag och tid
Lör, Sön 10:00-16:00
Antal tillfällen
2 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
67323
Avgift
1 700 kr
Kursen vänder sig till dig som aktivet söker roller som skådespelare och som vill bli bättre på att provfilma och att göra effektiva self tapes.

Om kursen

Innehåll och mål

Under helgen kommer du få möjlighet att utveckla din talang och ditt tekniska kunnande så att du vet vad du måste göra för att förbereda dig inför en provfilmning. Du kommer att få arbeta med text från filmer och TV-serier som du lär dig att analysera på bästa sätt för att göra en intressant rolltolkning.  

Upplägg

Vi kommer använda oss av olika metoder från method acting som hjälper dig att snabbt nå dit du emotionellt måste befinna dig i scenen du arbetar på. Teknikerna och övningarna anpassas efter dina behov för att på bästa sätt hjälpa dig utveckla din talang och din bredd som skådespelare.

Som förberedelse inför kursen kommer du att få en scen som du ska memorera och vara förberedd att framföra som inför en riktig provfilmning. 

Under kursen kommer du också få information kring hur du kan bygga upp ditt nätverk och effektivt söka och boka skådespelarjobb inom film och TV.

Förkunskaper

Kursen vänder sig främst till dig som aktivt söker roller inom film och tv. Som förberedelse inför kursen kommer du att få en scen som du ska memorera och vara förberedd att framföra som inför en riktig provfilmning. 

Kursledare

Casper Andreas har undervisat skådespelare på Lee Strasberg i New York (där han även studerat) och på New York Film Academy i Los Angeles. Som skådespelare har han uppträtt på scen in New York som Hamlet och i Paris som Romeo. Film- och TV-roller inkluderar bla Oscarsvinnaren "Little Children", "Hawaii Five-0","The Blacklist" och "Swedish Dicks". Casper har även regisserat och skrivit manus till flera prisbelönta långfilmer i USA samt svenska kortfilmen "Ett Sista Farväl".

Läs mer om Casper och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för material tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Monolog, Method Acting och Filmskådespelarteknik. Vi har även kurser i sång och tal som kan passa dig som också vill utvecklas åt musikalhållet. Vill du satsa fullt ut har Kulturama också en teaterutbildning på heltid för vuxna. 

Bra att veta

Workshopen hålls lördag och söndag 15-16/10 med 45 minuters paus för lunch.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang