Yoga

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Hannah Lundgren
Startdatum
2 september 2024
Dag och tid
Måndagar 17:30-19:00
Antal tillfällen
12 st
Plats
Kulturama danssalar
Virkesvägen 21
Nummer
25623
Avgift
2 650 kr
Yogapasset är baserat på Hatha och Vinjashayoga och kombinerar övningar för styrka, balans, rörlighet och smidighet.

Om kursen

Förkunskapskrav

Passet passar både dig som är nybörjare och för dig som har yogat mycket tidigare. Det passar även bra för dig som dansar som vill stärka ditt center och öva upp din rörlighet och balans. 

Kursinnehåll

Yoga är en uråldrig tradition med rötter ifrån Indien som består av flera olika delar. Det kursen i första hand fokuserar på är asanas, dvs den fysiska delen av yoga, med sina olika positioner i kombination med andning och avslappningsövningar. Passet är baserat på Hatha och Vinjashayoga och kombinerar övningar för styrka, balans, rörlighet och smidighet.  

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns kurser i klassisk balett upp till fortsättningsnivå. Alla de scenkonstnärliga dansformerna korsbefruktar varandra. För att utvecklas inom klassisk balett kan man träna både modern och nutida dans och/eller jazz. För dig som vill komplettera med annan träning som har dansanknytning finns Latin Fitness.

Kläder

Mjuka kläder.

Kursledare

Hannah Lundgren

Hannah är certifierad yogalärare via Yoga Alliance International.

Hon har även en kandidatexamen i danspedagogik med inriktning klassisk balett från Dans-och Cirkushögskolan (nuvarande SKH) och en ämneslärarexamen med inriktning dans från Karlstads universitet. Hon vidareutbildade sig på University of Chichester i Storbritannien och på Dance New Amsterdam i New York. Hannah är certifierad yogalärare via Yoga Alliance och mottog nyligen ett stipendium för att studera till att bli instruktör i pbt (progressive ballet technique). Hannah har över tio års erfarenhet av dans och yogaundervisning för barn och vuxna. Hon har även arbetat som dansare i ett flertal produktioner internationellt och i Sverige, bland annat på Disneyland i Paris. Hannah arbetar även som ämneslärare i dans på Viktor Rydbergs Gymnasium. 

Bra att veta

Medtag egen yogamatta

Uppehåll för lov v 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang