Utifrån och in - skådespelarens väg till rollen

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Ann-Sofie Nurmi
Startdatum
20 september 2023
Dag och tid
Onsdagar 19:45-21:15
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
25201
Avgift
2 450 kr
Hur skapar vi närvaro som skådespelare och hur får vi kroppen, rösten, fantasin och alla våra andra komponenter att samverka? Vill du lära dig detta ska du passa på att gå denna kurs!

Om kursen

Innehåll och mål

På denna kurs kommer vi undersöka och lära oss hur vi skapar närvaro som skådespelare. Det är många komponenter som gör en skådespelare.  Att använda sin fantasi, att kunna lyssna och kommunicera, en vilja till att möta en annan människa då skådespeleri oftast är en kollektiv process, att känna sin kropp och röst, koncentrationen och lekfullheten. Målet med kursen är att utmana oss själva för att se hur långt vi kan nå. 

Upplägg

I denna kursen kommer vi att börja med att skapa ett tryggt utrymme där fantasin får flöda fritt, där allt är möjligt. Vi kommer att jobba med kroppen för att se vart den intuitivt tar oss. Lekfullheten tar stor plats då detta är en hörnsten i skådespelarkonsten. Vi kommer att arbeta utifrån flera olika skådespelarmetoder för att prova på vad som passar dig bäst; starten på din väg till rollen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna! 

Kursledare

Ann-Sofie Nurmi arbetar som skådespelare sedan 30 år, både i Sverige och internationellt. Hon har även forskat på Stockholms Konstnärliga högskola i hur vi hittar närvaron som skådespelare och undervisar utifrån flera olika metoder för att hitta den ultimata skådespelarmetoden. Läs mer om Ann-Sofie och våra andra ledare här

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta

Uppehåll vecka 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang