Trumset

Trummor och slagverk enskild undervisning/minigrupp Intresseanmälan (kurspris från 3300 kr)

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 18+
Startdatum
14 februari 2022
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama Musik & Sångsalar
Virkesvägen 21 Hammarby Sjöstad
Spela trummor - Förverkliga din dröm och upplev glädjekällan i att musicera.

Om kursen

Intresseanmälan / Kursavgift

Intresseanmälan är avgiftsfri och inte bindande.

 Avgiften varierar beroende på lektionens längd.
Du väljer själv hur lång undervisningstid du vill ha men vi brukar utgå från 20 min för barn/ungdom och minst 30 minuter för vuxna. 10x30 min 4200 kr, 10x40 min 5600 kr, 10x45 min 6300 kr 

Vid minigrupp, 2-3 deltagare, är lektionstiden 10 x 45 min och avgiften 3300 kr.


Ange önskad inriktning, dagar och tider som fungerar samt om du har en spelkamrat i kommentarsfältet.
Be spelkamraten att anmäla sig också. Om du inte har någon spelkamrat så måste du också uppge vilken nivå du spelar på.

Det är stort tryck på enskild- och minigruppsundervisning och återanmälda elever har företräde.
Besked om vi kan få ihop en minigrupp eller om vi behöver boka en tid för nivågruppering sker därför i många fall nära inpå kursstarten.

Anmälan blir bindande när dag och tid är överenskommen.

Innehåll Minigrupp

Målet med kursen är att skapa en musikalisk grund och att upptäcka glädjen som uppstår när man musicerar tillsammans.

Innehållet i kursen utformas i samspel med deltagarna och kan innehålla spel på trumset och slagverk som tex marimba, xylofon, klockspel m.m. Vi lägger fokus på samspel där du får jobba med grundläggande rytmik, trumteknik, puls, tempo, taktkänsla samt notläsning och gehörsspel för att utveckla kreativiteten och musikaliteten. Vi spelar till låtar i olika stilar/genrer och lär oss att ta ut låtar på gehör. Innehållet i kursen utformas i samspel med deltagarna.

Innehåll Enskild undervisning

Rock, pop, jazz, metal eller polka. Alla stilar, alla nivåer, alla åldrar. För dig, den glade entusiasten som äntligen kommer sig för, till den avancerade veteranen som söker nya grepp på virvlarna i 7/8 dels takt. Vi lägger fokus på samspel där du får jobba med grundläggande rytmik, trumteknik, puls, tempo, taktkänsla samt notläsning och gehörsspel för att utveckla kreativiteten och musikaliteten. Det kan även finns möjlighet att spela olika slagverksinstrument tillsammans med kursledaren. Vi spelar till låtar och lär oss att ta ut låtar på gehör. All undervisning anpassas i samråd med deltagaren och kursledaren.

Upplägg

Undervisningen startar i vecka 7.
Lektionerna är i huvudsak förlagda till eftermiddag och kvällstid och bedrivs varje vecka med uppehåll för lov.
Undervisningen sker i minigruppsform med 2-3 deltagare där du har eller får en spelkamrat och utnyttjar tiden bättre.

Kursledare

Vi har flera Kursledare inom detta ämne. GÅ in HÄR för att läsa mer om dom!

Kontakt

Kontaktperson

Musik & Sång - Kursverksamheten 010-1576100

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang