Teaterlek 6-7 år

Information

Nivå
Åldersinriktat
Ålder
6-7 år
Lärare
Amanda Erixon
Startdatum
7 september 2024
Dag och tid
Lördagar 11:50-12:35
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
77170
Avgift
1 570 kr
Utifrån berättelser leker vi rollekar och gör roliga dramaövningar!

Om kursen

Innehåll och mål

Genom olika övningar lär barnen sig att improvisera och utveckla det egna kroppsspråket. Vi arbetar med de sceniska möjligheterna och tränar fantasin och koncentrationen samt socialt samspel.

Upplägg

Här leker vi rollekar och gör roliga dramaövningar utifrån sagor och berättelser. Tillsammans skapar vi en lustfylld, trygg och stämningsfull miljö. På Teaterlek har barnet med sig en vuxen de första tillfällena. Om gruppen vill kan terminen avslutas med ett litet uppspel för de närmaste.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare

Amanda Erixon är utbildad i musikal på Kulturama och har de senaste åren bott i New York där hon vidareutbildade sig i teater på Stella Adler Studio. Hon har medverkat i pjäser, shower och musikaler. Under de senaste somrarna har hon satt upp barnteaterföreställningar med ungdomar i Stockholms parker. Läs mer om Amanda och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

Teater kan leda in dig på många olika konstnärliga riktningar. På Kulturama finns teaterkurser i olika nivåer. Vi erbjuder också kurser i dans, sång och musikal.

Bra att veta

Uppehåll för lov vecka 44. 

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang