Teater - Improvisation

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Daniel Brandel
Startdatum
30 september 2024
Dag och tid
Måndagar 19:45-21:15
Antal tillfällen
6 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
25594
Avgift
1 600 kr
Improvisation handlar om att bejaka, både dina egna och din motspelares sceniska impulser. En kurs för dig som vill stimulera fantasin och upptäcka hur kul det kan vara när det oväntade får ta plats på scenen.

Om kursen

Innehåll och mål

Här jobbar vi med en grundläggande improvisationsteknik där du ökar förmågan att lita på och bejaka dina egna och dina medspelares sceniska impulser för att berätta en historia. 

Upplägg

Vi börjar med lekfulla övningar för att hitta trygghet, för att se och lyssna till varandra och för att träna samarbete. Vi fortsätter sedan med grunderna i improvisation som bygger på att bejaka och lita på de impulser som uppstår i det sceniska nuet. Du kommer att få pröva flera olika sätt att improvisera på och vi utvecklar mer och mer komplexa improvisationer. 

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper, du kan komma som ren nybörjare eller ha prövat på teater tidigare, alla är välkomna! 

Kursledare

Daniel Brandel är frilansande skådespelare, regissör och teaterlärare och jobbar både inom film, musikal och teater. Utbildad vid bla Calle Flygare och New York Film Academy. Läs mer om Daniel och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 

Kursmaterial

 Ingen extra kostnad för material tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Method Acting och Filmskådespelarteknik. Vill du satsa fullt ut har Kulturama också en teaterutbildning på heltid för vuxna. 

Bra att veta

Uppehåll för lov vecka 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang