Teater - Fortsättning

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Rune Jakobsson
Startdatum
26 september 2024
Dag och tid
Torsdagar 18:00-19:30
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
25587
Avgift
2 450 kr
Fortsätt att utvecklas inom teaterns underbara konstverk! På denna fortsättningskurs jobbar vi med komplexa improvisationer, karaktärsegenskaper, scenframställning mm.

Om kursen

Innehåll och mål

En fortsättningskurs för dig som har viss erfarenhet eller vill ta upp ditt teaterintresse efter ett uppehåll. I den här gruppen finns möjlighet att utvecklas individuellt, då du arbetar efter dina egna förutsättningar. Det gör att deltagarna kan ha hållit på olika länge. Är det din andra termin fortsätter du med mer komplexa improvisationer där vi bland annat undersöker olika förhållningssätt till varandra som t.ex. karaktärsegenskaper och status. Du som hållit på lite längre kommer också att få arbeta med text och scenframställning.

Upplägg

Genom skådespelarövningar, samarbets- och koncentrationsövningar jobbar vi med teaterns hantverk. Du kommer även att arbeta med texter och gestaltning.  

Förkunskaper

Du bör ha minst en termins förkunskaper av teater, men nivån anpassas efter deltagarna - många väljer att gå flera terminer i samma grupp. Din utveckling är individuell och bygger på dina erfarenheter och ditt personliga engagemang.

Kursledare

Rune Jakobsson jobbar som frilansande skådespelare och teaterlärare. Han har jobbat bla på Stadra teater, Teater DaCapo och Månteatern. Har även medverkat i några kortfilmer och reklamfilmer. Rune är utbildad på Skara skolscen, Susan Peretz Studios i Los Angeles och Lee Strasberg Theatre Institute i London. Läs mer om Rune och våra andra ledare här

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Method Acting, Improvisation och Filmskådespelarteknik. Vi har även kurser i sång som kan passa dig som också vill utvecklas åt musikalhållet. 

Bra att veta

Uppehåll vecka 40 och 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken. 

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang