Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Teater - Devising - Att skapa tillsammans - workshop

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Startdatum
24 April 2020
Dag och tid
Fredagar 17:30-21:15
Antal tillfällen
3 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
1 900 kr
Konsten och kollektivet - att skapa tillsammans! En introduktion till metoden devising som grund för en föreställning.

Om kursen

Innehåll och mål

Metoden devising är ett hjälpmedel för att öppna upp en gemensam kreativ verktygslåda och omfamna fantasi, empati och nyfikenhet. Här får du en ingång till hur en ensemble kan skapa en föreställning på gemensam grund, och du får färdighet att själv börja arbeta med devising som skapandeprocess.

Upplägg

Tillsammans i grupp bygger vi ett antal scener som vi utvecklar till en historia. Med hjälp av röst och fysiska övningar utforskar vi förhållandet till rum, tid och till varandra. Med hjälp av devising tar vi vara på varandras erfarenheter och upptäcker hur vi tillsammans kan skapa en föreställning. 

Förkunskaper

Du bidrar med de erfarenheter du har, det finns inga formella kunskapskrav, men metoden är högintressant för dig som redan har teatererfarenhet och vill utvecklas vidare.

Kursledare

 

Kursmaterial

Inga kostnader för material tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns ett stort utbud av kurser, workshops och utbildningar - allt från intensiva metodworkshops till större utbildningar på hel- eller deltid.

Bra att veta

Bär oöm klädsel, vi jobbar fysiskt med kropp och röst.
Kursen kommer hållas en långhelg, fredag mellan kl. 17.30-21.15 och lördag-söndag, mellan kl. 10.00-16.00.

 

Kontakt

Kontaktperson

Kulturama1 010-1576305

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang