Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Teater - Actionteknik för skådespelare - Workshop

Information

Nivå
Avancerad
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Vladimir Dikanski
Startdatum
25 April 2020
Dag och tid
Lör, Sön 10:00-15:00
Antal tillfällen
2 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
1 200 kr
Actionfilm hör till de genre som erbjuder flest jobbtillfällen för filmskådespelare i Sverige. Här jobbar vi fysiskt, använder kropp och röst för att bygga trovärdighet i rollen.

Om kursen

Innehåll och mål

Hur rör sig en polis? Och en ljusskygg kriminell? Som skådespelare använder du kroppen för att ge information till åskådaren och bygga din karaktär. Även om du bara är statist eller har en mindre biroll bidrar din kroppshållning och dina rörelser till scenens trovärdighet. Vi tittar på olika återkommande roller inom action - som polis (ärlig/oärlig), kriminell (status/kontext) och våldsoffer.

Upplägg

Vi jobbar fysiskt, och inleder med en gemensam uppvärmning. Du kommer sedan att få prova olika roller och scenarion, typiska för actiongenren. Du lär dig att agera trovärdigt i olika situationer, vi spelar in det vi gör så du får se dig själv och får analysera vad som fungera och inte.

Förkunskaper

Du bör ha viss teater- eller filmerfarenhet. Du arbetar på din egen nivå, så även du som är professionell skådespelare har utbyte av kursen.

Kursledare

Vladimir Dikanski utbildade sig till regissör och skådespelare på Teaterakademin i S:t Petersburg (dåvarande Leningrad). Hans huvudlärare Georgij Tovstonogov var en av 1900-talets mest inflytelserika teaterregissörer, och hade själv varit Konstantin Stanislavskijs elev. Vladimir har levt många år i Sverige, och har lång erfarenhet som teaterregissör samt film- och teaterskådespelare. På svensk tv eller film kan du ha sett honom i exempelvis Beck, Hassel eller Talismanen.  

Kursmaterial

Inga extra kostnader tillkommer för kursmaterial. Ta med träningskläder som du kan röra dig fritt i.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser och spännande workshops. Hos oss hittar du  exempelvis Method Acting, Filmskådespelarteknik och Scenframställning. Vi har även kurser i sång och tal som kan passa dig som också vill utvecklas åt musikalhållet. Vi erbjuder också del- och heltidsutbildnignar för vuxna.

Bra att veta

Kursen kommer hållas en helg, lördag-söndag.

Kontakt

Kontaktperson

Kulturama1 010-1576305

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang