Teater 50+ Prova på!

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 50+
Lärare
Catarina Vesterlund
Startdatum
20 augusti 2024
Dag och tid
Tisdag 18:00-18:45
Antal tillfällen
1 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
68018
Avgift
100 kr
Lär dig teaterns underbara hantverk! Genom skådespelarövningar, samarbetes- och koncentrationsträning utvecklas vi tillsammans.

Om kursen

Innehåll och Mål

Ett prova-på-tillfälle för dig som är 50+ och nyfiken på teater eller vill ta upp ditt teaterintresse efter ett uppehåll. Vi jobbar med grundläggande skådespelarövningar och improvisationsövningar för att utveckla fantasi och spontanitet

Upplägg

Vi börjar med övningar för att hitta trygghet, för att se och lyssna till varandra och för att träna samarbete. Vi fortsätter sedan med grunderna i teater. Genom skådespelarövningar, samarbetes- och koncentrationsträning jobbar vi med teaterns hantverk. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!  

Kursledare

Cacki (Catarina) Westerlund är skådespelare, regissör och teaterlärare. Hon har bla en fil.mag. i Teatervetenskap och är dessutom utbildad i Ebba Nilsdotters röstteknik. Läs mer om Cacki och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Method Acting, Monolog och Filmskådespelarteknik. Vi har även kurser i sång som kan passa dig som också vill utvecklas åt musikalhållet. Är du intresserad av att studera teater på en högre nivå har Kulturama en teaterutbildning på heltid för vuxna.  

Bra att veta

Detta är ett prova-på-tillfälle.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang