Teater 14-18 år - Pjäs, produktion och uppspel

Information

Nivå
Åldersinriktat
Ålder
14-18 år
Lärare
Daniel Brandel
Startdatum
5 september 2024
Dag och tid
Torsdagar 18:45-20:45
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
25593
Avgift
2 400 kr
Lär och utvecklas genom konstnärligt skapande, improvisationer och andra teaterövningar. På denna kurs utgår vi ifrån en vald pjäs som vi producerar tillsammans. Termin 2 avslutas med ett mindre uppspel för inbjuden publik.

Om kursen

Innehåll och mål

Genom olika övningar lär vi oss improvisera och utveckla de egna uttrycken. Vi arbetar med de sceniska möjligheterna och tränar fantasin, koncentrationen samt socialt samspel. Vi utgår ifrån en befintlig vald pjäs som vi producerar tillsammans. Vårterminen avslutas med att vi framför en föreställning för inbjuden publik. 

Upplägg

Vi kommer att iscensätta och gestalta föreställningen tillsammans. Teaterövningar och improvisationer kommer ingå för att utveckla fantasi, kreativitet och scennärvaro som i sin tur berikar det konstnärliga arbetet. Kursens upplägg löper över två terminer men anmälan sker terminsvis. Föreställningen sker i slutet av vårterminen. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare

Daniel Brandel är frilansande skådespelare, regissör och teaterlärare och jobbar både inom film, musikal och teater. Utbildad vid bla Calle Flygare och New York Film Academy. Läs mer om Daniel och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

Teater kan leda in på många olika konstnärliga riktningar. På Kulturama finns teaterkurser i olika nivåer. Vi erbjuder också kurser i dans, sång och musikal.

Bra att veta

Uppehåll för lov vecka 44. Kursen löper över två terminer men anmälan sker terminsvis. Föreställningen ligger i slutet på vårterminen.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang