Streetdance - Nybörjare/Nybörjare Plus

Information

Nivå
Nybörjare plus
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Jörgen Vedeler
Startdatum
3 september 2024
Dag och tid
Tisdagar 19:35-21:05
Antal tillfällen
11 st
Plats
Kulturama danssalar
Virkesvägen 21
Nummer
25615
Avgift
2 600 kr
Streetdance utvecklades i USA som en del av hip-hopkulturen och består av en hel mängd olika stilar, t ex house, locking och new style.

Om kursen

Förkunskapskrav

Passar dig som är helt nybörjare eller som har dansat en termin eller två.

Kursinnehåll

I och med att streetdans är ett väldigt brett begrepp så får du prova på olika streetdansstilar. På lektionerna kommer ni att jobba med grooves, rytmik och koordination. Du kommer även lära dig olika grundsteg, tekniker och koreografier. Allt detta blandas med freestyle för att du ska hitta din personliga stil.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns streetkurser upp till avancerad nivå. Streeten är släkt med jazzen och dessa dansformer influerar varandra starkt. Att träna jazz för att utvecklas inom street är således fruktbart. På Kulturama kan du också prova ren breaking - den mest akrobatiska formen av street eller vår nyhet Street-acrobatics.

Klädsel

OBS! använd gärna sneakers (innegympaskor) på streetlektionerna.

Kursledare

Jörgen Vedeler

Är utbildad på Åsa Folkhögskola och är etablerad i Stockholm som Locking- och Streetdance-lärare. Han är medlem i Streetdance-gruppen What Came Out Of The Mothership och trombonist samt låtskrivare i det brittiska Funk-bandet Afro Elements.

”På mina klasser vill jag etablera en upplyftande ”vibe” som utgår från musik och dansglädje. Lusten är allra viktigast för mig som dansare och musiker och mitt fokus ligger på att engagera mina elever i sväng, teknik och karaktär. Jag vill fylla dem med inspiration och motivation för att tillsammans skapa utbyte och göra nya framsteg. Var dig själv och förbered dig på att svettas, vara envis och utmana din comfort-zone”!

Bra att veta

Uppehåll för lov v 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang