Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Stepp - Nybörjare

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Jonas Nermyr
Startdatum
15 September 2020
Dag och tid
Tisdagar 18:00-19:30
Antal tillfällen
12 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
2 420 kr
Tillsammans med influenser från andra danser och kulturer, speciellt då clogging och irländsk dans, utvecklades den amerikanska steppdansen.

Om kursen

Upplev dansens glädje, välkommen till en av alla Kulturamas danskurser i Stockholm.

Stepp är en av de första gatudanserna och är grunden till mycket av den dans som finns nu. Stepp var i sin grundform det första uttrycksmedlet i den Afro-Amerikanska kulturen som jazz, swing och hip hop härstammar ifrån, och det gäller även musikaliskt, mycket i jazzmusiken är sprunget ur stepp. Från allra första början var det ett sätt för slavarna att kommunicera och ljud och rytmer hade olika betydelser. Tillsammans med influenser från andra danser och kulturer som kom till Amerika under 1600-1800-talen, speciellt då clogging och irländsk dans, utvecklades den amerikanska steppdansen. Storhetstiden var under swing-eran på 30- och 40-talen och stepparna ansågs då som de absolut främsta dansarna. Steppen har fortsatt och utvecklats sedan dess och kan ofta ses i en berättande modern/nutida form men den innehåller fortfarande mycket av all denna historia och är mångfacetterad. Sedan 1990-talet och Broadwaysuccén "Bring In Da Noise, Bring In Da Funk", en steppmusikal till funk och hip hop, har steppen varit på stark frammarsch igen och i USA har stepp status som en egen konstform.

Man skapar musik och rytmer med fötterna och kan alltså vara inom vilken genré som helst. Inom steppvärlden ser man tex oftast steppdansaren som en del av bandet med steppskorna som sitt instrument. En del utövare kallar sig musiker och inte dansare. Miles Davis nämner faktiskt steppare när talar om vilka jazzmusiker som inspirerat honom mest. Stepp är både dans och musik helt enkelt och man får ha vilken stil man vill och låta hur man vill.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Undervisningen innehåller teknik för att utveckla snabbhet och tydlighet. Rytmiska övningar i olika taktarter och musikaliskt nyanserade danskombinationer med hopp, snurrar och slides. Vi jobbar även med improvisation för att utveckla sitt eget individuella kropps- och rytmspråk.

Hemsidor

www.houseofhoofing.com

www.stockholmtapfestival.com

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns steppkurser upp till fortsättning 2 nivå. Steppen är nära släkt både med jazz och street. Fortsätter du i den riktningen kommer du ha glädje av steppträningen. För dig som vill komplettera med annan träning som har dansanknytning finns Latin Fitness.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen. Detaljerad information kommer i ett speciellt utskick i samband med din kallelse när du anmält dig till kursen.

Bra att veta

Uppehåll för lov V44.

Kontakt

Kontaktperson

Debbie Dahlén 010-157 62 32

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang