Skriv - Säljande text & Pressrelease

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Lars Carlén
Startdatum
5 oktober 2023
Dag och tid
Torsdagar 19:45-21:15
Antal tillfällen
6 st
Plats
Kulturama, hammarby sjöstad
Virkesvägen 21
Nummer
25220
Avgift
1 750 kr
Kursen för dig som vill lära dig att skriva säljande texter och pressreleaser oavsett om du är egen företagare, anställd eller bara vill lära dig konsten.

Om kursen

Innehåll och Mål

Vi är många som behöver skriva säljande. Du kanske fått i uppgift att skriva något om varor eller tjänster för att flera ska köpa? Vare sig du är anställd eller är företagare är det värdefullt att kunna skriva säljande. Att författa pressreleaser som väcker uppmärksamhet ligger nära säljande texter, men med skillnaden att målet är att få journalister att uppmärksamma något.

Under denna kurs kommer vi gå igenom grunderna i vad som gör en text övertygande och säljande, olika argument (faktaargument och känslomässiga argument), enkel marknadsundersökning och några lösningar på skrivkramp. Vi kommer även gå igenom den juridik du behöver känna till när du skriver för att sälja eller göra PR.

Upplägg

Kursen är praktisk. Det blir kortare genomgångar, vi analyserar säljande texter och pressreleaser. Framför allt skriver vi och ger varandra respons. Du kommer lära dig olika sätt att övertyga och sälja med text, men framför allt handlar det om att öva.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Kursledare

Lars Carlén är kommunikatör med en fil. Mag i Medie- och kommunikationsvetenskap. Han skriver pressreleaser, sälj- och informationstexter och böcker om varumärkesuppbyggnad. Idag använder han även sin journalistiska kunskap för att producera fler olika poddar. Läs mer om Lars och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama hittar många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, exempelvis Skriv - grundkurs, Kreativt skrivande, Skriva fantasy och Skriva poesi.  

Bra att veta 

Ta med något att skriva på; laptop eller penna och papper eller både och. Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang