Skriv Novell

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Helga Härle
Startdatum
20 april 2024
Dag och tid
Lör, Sön 10:30-15:30
Antal tillfällen
2 st
Plats
Kulturama, hammarby sjöstad
Virkesvägen 21
Nummer
67813
Avgift
1 750 kr
Hitta författaren inom dig och utforska vad som kännetecknar novellskrivandet!

Om kursen

Innehåll och Mål

Utifrån skrivövningar bekantar du dig med hela processen: från att hitta och välja uppslag till att avgöra vilken dramaturgi och struktur som rättvisa åt din novellidé. Vi diskutera novellens formspråk, både utifrån deltagarnas texter och några exempel på klassisk och modern kortprosa.

Upplägg

Kursen går över lördag och söndag 20-21/4 med en halvtimmes paus för lunch båda dagarna.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna! 

Kursledare

Helga Härle har haft skrivarkurser sedan slutet av 80-talet. Hon har undervisat i skrivpedagogik på högskolan, har erfarenhet av redaktionellt arbete och lektörsuppdrag, litterär översättning, frilansuppdrag som kulturskribent med mera. Helga är internationellt erkänd haikupoet. Hon var i flera år styrelseledamot i Författarcentrum och Översättarcentrum. Läs mer om Helga och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Det tillkommer inga extra kostnader för kursmaterial men ta med något att skriva på: laptop eller penna och papper, eller både och. 

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama och Medborgarskolan hittar du många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, exempelvis Skriv - grund och fortsättning, Kreativt skrivande, Journalistiskt skrivande och Skriva manus.   

Bra att veta 

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang