Skriv - grundkurs

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Cecilia Alstermark
Startdatum
25 september 2024
Dag och tid
Onsdagar 18:15-20:30
Antal tillfällen
6 st
Plats
Kulturama skriv
Virkesvägen 21
Nummer
25597
Avgift
2 670 kr
Kom igång med ditt skrivande. Hitta din skrivrutin och prova att skriva i olika genrer. Lär dig att använda gestaltning och metaforer och arbeta med språkets rytmer och klanger.

Om kursen

Innehåll och Mål

Bekanta dig med skrivprocessen genom olika skrivövningar som utvecklar ditt språk, din iakttagelseförmåga och fantasi. Vi lär oss också att både ge och ta emot textrespons. 

Upplägg

På denna kurs blandar vi teori och praktik. Vi gör skrivövningar och ger respons på varandras texter. Du kommer även få några hemuppgifter.  
Kursen går vecka 39, 41, 43, 45, 47 och 49.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Kursledare

Cecilia Alstermark är författare, journalist och utbildad skrivpedagog. Hon har skrivit två diktböcker, en bilderbok samt medverkat i reportage- och faktaböcker. Cecilias ledord är kreativt, lustfyllt och prestigelöst. Läs mer om Cecilia och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama hittar många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, exempelvis Skriv ditt liv, Skriva manus för film och TV, Kreativt skrivande och Reflekterande skrivande.  

Bra att veta 

Kursen går vecka 39, 41, 43, 45, 47 och 49.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang