Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Show-jazz 13-15 år, Fortsättning

Information

Nivå
Åldersinriktat
Ålder
13-15 år
Lärare
Ellinor Ljungkvist
Startdatum
23 Januari 2020
Dag och tid
Torsdagar 19:15-20:15
Antal tillfällen
11 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
1 920 kr
Dans är en sinnlig och härlig konstart som utvecklar och stärker människor, unga såväl som gamla. Showjazz är en glad och ösig dansform som kan innehålla inslag från musikaler såväl som det senaste inom hip-hop.

Om kursen

Förkunskapskrav

Du ska ha dansat Show-jazz minst 3 terminer.

Kursinnehåll

Jazzdansens teknik och dess kraftfulla, svängiga uttryck är utgångspunkten. Vi arbetar med grundsteg och enklare kombinationer. Vi tränar styrka, kondition, teknik och musikalisk medvetenhet varvat med improvisatoriska inslag. Allra viktigast är dock att hitta dansglädjen och ha roligt!

Klädsel

Rörelsevänliga kläder rekommenderas, barfota eller danssko med mjuk sula.

Kursledare

Ellinor Ljungkvist

Ellinor Ljungkvist är utbildad vid Salzburg Experimental Academy of Dance, Inter-University Centre for Dance Berlin och Master i koreografi på Dans och Cirkushögskolan. Hon har mångårig erfarenhet som danslärare, performer och koreograf. Hon har bland annat jobbat som gästlärare på Kävesta folkhögskola, Örebro konstskola, Inter-University Centre for Dance Berlin och Dans och Cirkushögskolan, samt som fast lärare på Fryshuset och Dansverket i Stockholm.

Ellinor undervisar allt mellan modern dans /samtida dans, modern jazz, balett och yoga. Hennes klasser innehåller mycket flow och koreografi till populärmusik. De är välstrukturerad med övningar och koreografier som praktiseras både dansant och teoretiskt. Ellinor värnar om de tekniska kunskaperna varje dansstil består av, samt om de pedagogiska aspekterna av praktik och lärande.   

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen. Detaljerad information kommer i ett speciellt utskick i samband med din kallelse när du anmält dig till kursen.

Bra att veta

Uppehåll för lov V9, V15.

Kontakt

Kontaktperson

Debbie Dahlén 010-157 62 32

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om “Film”

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om “Foto”

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om “Musik”

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om “Musikproduktion”

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om “Sång”

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om “Teater”

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang