Sång - Nybörjare

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Filippa Thörewik
Startdatum
27 september 2023
Dag och tid
Onsdagar 18:00-19:30
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama musik & sångsalar
Virkesvägen 21
Nummer
25253
Avgift
2 600 kr
Vi övar upp röstens omfång, jobbar med olika typer av tonbildning för att få en bättre röstfunktion.

Om kursen

Innehåll och mål

För dig som är nybörjare och gärna vill lära dig sjunga. Här får du lära dig grunderna i andningsteknik och avspänning, och använda dina kunskaper direkt.  Vår repertoar är visor, pop, folkmusik, lite musikalsånger och anpassar efter gruppens önskemål. Vi sjunger till stor del i grupp men du kan också få pröva på trio, duo och individuellt.

Upplägg

Vi övar upp röstens omfång, jobbar med olika typer av tonbildning för att få en bättre röstfunktion. 
Du övar upp ditt gehör, stärker din sångröst och börjar hitta magstödet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har flera kurser i sång som du kan gå vidare med för dig som vill utvecklas som sångare och fördjupa dina kunskaper i exempelvis: soul och R&B eller musikal!

Bra att veta

Uppehåll för lov vecka 42 och vecka 44.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang