Sång - Jazz & Blues, fortsättning

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Daniel Engström
Startdatum
10 september 2024
Dag och tid
Tisdagar 19:30-21:00
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama musik & sångsalar
Virkesvägen 21
Nummer
25657
Avgift
2 600 kr
Vi arbetar med genretypiska uttryck, utvecklar sångteknik och bygger repertoar inom jazz och blues genrerna.

Om kursen

Innehåll och mål

Vi arbetar med genretypiska uttryck, utvecklar sångteknik och bygger repertoar inom jazz och blues genrerna. Vi undersöker hemligheten i klassiska blues- och jazzlåtar. Vi sjunger och gör röstövningar i grupp, men det finns också utrymme för solosång och du arbetar på ditt individuella uttryck.

Målet med kursen är att de deltagare som har viss tidigare erfarenhet av att sjunga jazz och blues ska få möjlighet att ytterligare förkovra sig inom dessa genrer. Deltagarna kan antingen ha gått en eller ett par av Kulturamas sångkurser eller fått erfarenhet från annat håll. Viktigt är dock lusten att uppträda både som solist och som sångare i ensemble då kursen innehåller båda dessa delarna. 

Upplägg

Sång- och röstträning, andningsteknik, uttryck- och tolkning av låtarna. Vi kommer att arbeta med sånger hämtade från befintlig jazz- och bluesrepertoar men kommer även att arbeta med AI för att kunna sjunga helt nytt (genererat) material. Kursen avslutas med en offentlig konsert.

Förkunskaper

För dig som har sjungit jazz eller blues minst en-två terminer .

Kursledare

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 

Lär mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

Här på Kulturama hittar du sångkurser på alla nivåer - från rena nybörjargrupper till yrkesinriktade heltidsutbildningar.

Bra att veta

Uppehåll för lov vecka 44.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang