Presentationsteknik - att fånga publiken

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Helena Karlsson
Startdatum
21 oktober 2023
Dag och tid
Lör, Sön 10:00-16:15
Antal tillfällen
2 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
67651
Avgift
2 100 kr
Vill du nå ut till din publik och fånga deras intresse? På denna intensivkurs i presentationsteknik får du verktyg för detta samtidigt som du blir tryggare i att tala inför en grupp! Passar både dig som privatperson eller anställd som vill slipa på dina presentationer eller öva på att stå framför publik.

Om kursen

Innehåll och mål

Vill du känna dig tryggare i att tala inför en grupp eller en publik eller behöver du verktyg för att fånga åhörarnas intresse och behålla det? Vår kurs i presentationsteknik ger dig bland annat verktyg för detta samt vägledning i hur du når fram med ditt budskap, hur du ska agera i olika situationer i olika sammanhang och hur du kan förbereda dig mm samtidigt som du känner dig mer bekväm i din roll. Passar både dig som privatperson, egen företagare eller anställd som vill slipa på dina presentationer oavsett om du har vana från det eller ska göra det för första gången.

Upplägg

Teori blandas med praktiska övningar genom en kombination av kroppsspråk, improvisation och scenisk gestaltning.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs! Kursen riktar sig både till dig som talat inför grupp tidigare eller ska göra det för första gången. 

Kursledare

Helena Karlsson är teaterlärare, skådespelare, och föreläsare. Hon undervisar bla företagsledare, politiker och talare i retorik och framförandeteknik. På ett lustfyllt sätt arbetar Helena med kropp och röstmedvetenhet för att eleven ska stärka, lära känna och kunna använda sitt instrument på allra bästa sätt. Läs mer om Helena och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för material tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Monolog, Method Acting och Filmskådespelarteknik. Vi har även kurser i sång och musikal som kan passa dig som också vill utvecklas åt musikalhållet. Vill du satsa fullt ut har Kulturama också en teaterutbildning på heltid för vuxna. 

Bra att veta

Kursen hålls lördag-söndag 21-22/10 med en paus för lunch i mitten.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang