Popkör - för alla smaker

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Timothy Evans
Startdatum
13 september 2023
Dag och tid
Onsdagar 18:05-19:35
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama musik & sångsalar
Virkesvägen 21
Nummer
25226
Avgift
1 550 kr
Sjung stämsång i kör med poplåtar från topplistorna

Om kursen

Innehåll och mål

Vi kommer sjunga poplåtar med de mest sångbara bakgrundsstämmorna från de senaste decennierna. Vi börjar med att sjunga tvåstämmigt och sedan sakta arbeta oss framåt mot trestämmig sång. Du får jobba med sångteknik och sound. Vi lär ut låtarna på gehör men du får även ibland lära dig att följa en notbild. Om deltagarna  vill så avslutar vi kursen med en konsert i Kulturamas lokaler. 

Förkunskaper

Du behöver ingen tidigare körvana, bara en vilja att utmana dig själv att sjunga och sjunga stämsång!

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Material och diverse hjälpmedel för instudering sammanställt av kursledaren med utgångspunkt i gruppens behov.

Utvecklingsmöjligheter

I den här kören kan du stanna länge - du utvecklas på din egen nivå - och samtidigt utvecklas kören med dig.

Här kommer du utveckla din förmåga att lyssna på din egen röst och andras samtidigt.

Bra att veta

Uppehåll för kursen vecka 44 på grund av lov.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang