Mandolin Nybörjare - Minigrupp ODENPLAN

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Johnny Carlsson
Startdatum
13 september 2022
Dag och tid
Tisdagar 18:30-19:15
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
24655
Avgift
3 300 kr

Få platser kvar

Mandolin - Förverkliga din dröm och upplev glädjekällan i att musicera.

Om kursen

Innehåll och mål

Vi börjar med skalor, ackord och melodispel. Fokus kommer att ligga på folkmusik, främst då amerikansk som blues och Bluegrass. Vi kommer även att gå igenom en del grundläggande musikteori.

Upplägg

Vi spelar i minigrupp 2-3 deltagare, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Du får lära känna mandolinen och dess möjligheter, och snabbt komma i gång med att spela. Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna. På lektionerna varvar vi teknikövningar, melodispel och komp, och har garanterat roligt tillsammans!

Förkunskaper

Den här kursen vänder sig till dig som är nybörjare. Du behöver inte ha spelat något instrument tidigare eller kunna läsa noter. Du bör redan vid din anmälan berätta om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter eller tabulatur, om du tidigare försökt lära dig spela mandolin men tyckt det var svårt, eller om du spelat något annat stränginstrument tidigare.

Kursledare

Johnny Carlsson
Läs mer om våra kursledare HÄR

Kursmaterial

Du tar med ditt eget instrument. Det är mindre viktigt vilken typ av mandolin du har. Men har du en gammal mandolin och är osäker på kvaliteten är det klokt att gå till en butik för att be om råd och kanske byta strängar. Vi kommer att gå igenom olika mandolintyper och deras underhåll under kursen. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen, men det kan bli aktuellt att lägga till en kursbok utifrån gruppens behov och intressen.

Utvecklingsmöjligheter

Som nästa steg kan du gå en fortsättningskurs med liknande upplägg. När du spelat ett tag och är trygg med ditt instrument rekommenderar vi kurserna "Spela i band" med olika upplägg. För att få ut mer av ditt spel rekommenderar vi också kursen "Musikteori i praktiken".

Bra att veta

Det är uppehåll för kursen v44 pga lov

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Konst och design"

Konst och design

Våra konst- och designkurser vänder sig till dig som vill utveckla din kreativitet och ditt eget skapande. Det börjar ofta med en idé och hos oss kan den bli verklighet, under ledning av våra professionella lärare. Vare sig du bär på en dröm att göra en barnbok eller vill låta ditt barn testa på experimentellt måleri!

Konst och design
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang