Logic Pro X 12-16 år. Fortsättning plus termin 2. Minigrupp

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
12-16 år
Lärare
Leo Eltes
Startdatum
13 september 2023
Dag och tid
Onsdagar 18:05-18:50
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama musikstudio
Virkesvägen 21
Nummer
25097
Avgift
3 000 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Skapa musik. Välkommen till en av Kulturamas kreativa musikproduktionskurser för barn och ungdomar.

Om kursen

Förkunskaper

Fem till sex terminers nybörjarkurs/fortsättningskurs i Logic Pro X eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av att spela instrument/musikteori är inget krav, men såklart ett plus.

Innehåll

Den här kursen är för dig som redan har grunden i Logic Pro X och vill komma vidare. Kursen är praktiskt och tekniskt utformad att ta steget vidare i Logic Pro X och läran av att spela in i studio. Vi arbetar både med gruppövningar och enskilt arbete. Tidigare erfarenhet av att spela instrument/musikteori är inget krav, men såklart ett plus. Lektionerna är utformade att vara roliga och inspirerande.

Vi utgår från att arbeta med följande moment:

  • Musikaliska tricks – ge liv i låten genom populära arrangeringstricks
  • Audio inspelning av akustiska instrument i studio (trummor, piano mm)
  • Härma låtar – använda örat för att uppnå ljud som används i andra låtar
  • Avancerad syntlära – skapa ikoniska syntljud
  • Effekter – använda effekter som instrument för att ska skapa musikaliska partier
  • Vi undersöker olika verktyg för att forma och utveckla ens egna musikaliska uttryck
  • Tid för frågor.

Kursupplägg

Kursen är förlagd till en av våra midistudios där varje deltagare har en egen dator och keyboard. Ingen egen utrustning behövs för att delta i kursen.
Kursen bedrivs som minigrupp varje vecka med uppehåll för lov vecka 44.
Max 3 deltagare.

Anmälan

Sista anmälningsdag två veckor innan kursstart! Om kursen inte är fulltecknad vid detta datum går det fortsatt bra att anmäla sig. Är den fulltecknad kan du anmäla dig men blir då uppsatt som reserv.
Anmälan för deltagare under 18 år kompletteras med namn och personnummer på betalningsansvarig vårdnadshavare.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Bra att veta

Try Logic free for 90 days! https://www.apple.com/logic-pro/trial/

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang