Låtskrivande, nybörjare.

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Jonas Berndt
Startdatum
10 september 2024
Dag och tid
Tisdagar 19:45-21:15
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama musik & sångsalar
Virkesvägen 21
Nummer
25533
Avgift
2 950 kr
Vill du komma igång med ditt låtskrivande, få feedback på dina låtar och få nya kunskaper och inspiration? Då är den här kursen något för dig!

Om kursen

Innehåll

Under den här kursen kommer du som deltagare att få med dig många användbara verktyg för att komma igång med ditt låtskrivande. Vi kommer att utforska hur vi från en idé kan ta oss hela vägen fram till en färdig låt, prata om vad som får en refräng att kännas som en refräng, hur du kan hitta ett ämne att skriva om när inspirationen sinar, ackord, rytmik och mycket mer.
Vid varje kurstillfälle kombineras genomgång från läraren, med praktiska övningar enskilt eller i grupp, samt genomlyssning av veckans uppgift för att inspireras av varandras kreativa process och lära oss av hur olika samma uppgift kan låta tolkad av flera personer. Allting sker i en trygg miljö där vi aldrig tvingas till något men uppmuntras av varandra. Under kursen får du handledning och feedback av läraren på dina uppgifter.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs men det är en fördel om du har tillgång till ett ackordsinstrument utöver lektionstiden (till exempel piano eller gitarr) eller ett produktionsprogram (till exempel garageband).

Kursupplägg

Kursen bedrivs varje vecka med uppehåll för lov vecka 9, 14 o 18.
Max 8 deltagare.

Anmälan

Sista anmälningsdag två veckor innan kursstart! Om kursen inte är fulltecknad vid detta datum går det fortsatt bra att anmäla sig. Är den fulltecknad kan du anmäla dig men blir då uppsatt som reserv.

Kursledare

Läs mer om kursledaren här

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang