Jazz - Fortsättning 25+

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 25+
Lärare
Maggie Broman
Startdatum
4 september 2024
Dag och tid
Onsdagar 17:30-19:00
Antal tillfällen
12 st
Plats
Kulturama danssalar
Virkesvägen 21
Nummer
25612
Avgift
2 800 kr
I jazz som modern träningsform arbetar man musikaliskt, kraftfullt och utåtriktat till många typer av rytmisk musik. Danstekniken utvecklas ständigt och dagens pedagoger arbetar i sin egen stil med inspiration från traditioner och trender.

Om kursen

Jazzdansen har utvecklats ur främst afro-amerikansk kultur och ligger till grund för koreografi i shower, musikaler och videos. I jazz som modern träningsform arbetar man musikaliskt, kraftfullt och utåtriktat till många typer av rytmisk musik. Dansformen utvecklas ständigt och dagens pedagoger arbetar i sin egen stil med inspiration från traditioner och trender.

Förkunskapskrav

Du skall ha dansat jazz i minst 4 terminer.

Kursinnehåll

Klassen består av en grundlig uppvärmning med teknikövningar och avslutas med en kombination där vi arbetar med timing och musikalitet i olika stilar som lyrisk jazz, blues och latinoinspirerat. Du kommer att få utrymme att utrycka den du är i dansen.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns jazzkurser upp till avancerad nivå. Vi har även mixade klasser där inslag från modern och nutida dans kommer in. Jazzen är nära släkt både med streetdans och stepp. Fortsätter du i den riktningen kommer du ha glädje av jazzträningen. För dig som vill komplettera med annan träning som har dansanknytning finns Latin Fitness.

Kursledare

Maggie Broman

Kurs- och utbildningslärare. Utbildad vid Danshögskolan i Stockholm. Därefter vidareutbildad i N.Y hos Lynn Simonson m fl. Har lång erfarenhet som pedagog både i Sverige och utomlands. Hennes jazzteknik är baserad på Simonson, Dunham, Luigi och moderna influenser. Undervisar även på Dans- och Cirkushögskolan i Sthlm. Har varit verksam som dansare i mer än 10 år.

Bra att veta

Uppehåll för lov v 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang