Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Jazz 30+ Simonsonteknik, Fortsättning

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 30+
Lärare
Petronella Lindèn
Startdatum
16 September 2020
Dag och tid
Onsdagar 17:30-19:00
Antal tillfällen
6 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
1 275 kr
Simonsontekniken är en lugn metodiskt form av jazzdans där du som elev får tid att känna in kroppen och utgå ifrån dina egna förutsättningar.

Om kursen

Upplev dansens glädje, välkommen till en av alla Kulturamas danskurser i Stockholm.

Jazzdansen har utvecklats ur främst afro-amerikansk kultur och ligger till grund för koreografi i shower, musikaler och videos. I jazz som modern träningsform arbetar man musikaliskt, kraftfullt och utåtriktat till många typer av rytmisk musik. Dansformen utvecklas ständigt och dagens pedagoger arbetar i sin egen stil med inspiration från traditioner och trender.

Förkunskapskrav

Du skall ha dansat jazz i minst 4 terminer varav Simonsonjazz minst ett år.

Kursinnehåll

Simonsontekniken är utvecklad av master Lynn Simonson. Det är lugn metodiskt form av jazzdans där du som elev får tid att känna in kroppen och utgå ifrån dina egna förutsättningar. Simonsontekniken är inspirerad av Yoga och Alexanderteknik.
En simonsonklass består av grundlig uppvärmning med teknikövningar och avslutas med en kombination i olika stilar så som lyrisk jazz, blues, latinoinspirerat och du får utrymme att utrycka den du är i dansen.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns jazzkurser upp till avancerad nivå. Vi har även mixade klasser där inslag från modern och nutida dans kommer in. Jazzen är nära släkt både med streetdans och stepp. Fortsätter du i den riktningen kommer du ha glädje av jazzträningen. För dig som vill komplettera med annan träning som har dansanknytning finns Latin Fitness.

Kursledare

Petronella Lindén

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen. Detaljerad information kommer i ett speciellt utskick i samband med din kallelse när du anmält dig till kursen.

Bra att veta

Uppehåll för lov V44.

Kontakt

Kontaktperson

Debbie Dahlén 010-157 62 32

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang