Höstlovskurs Teater 10-13 år

Information

Nivå
Åldersinriktat
Ålder
10-13 år
Lärare
Karin Nybom
Startdatum
1 november 2021
Dag och tid
Mån-Fre 13:00-15:30
Antal tillfällen
5 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
1 850 kr
Är du sugen på att spela teater? Gå en teaterkurs på höstlovet!

Om kursen

Innehåll och Mål

Vill du spela teater under höstlovet? Nu har du möjlighet att prova på under fem kurstillfällen! Deltagarna använder sin egen fantasi och vi utgår ifrån lekfullhet där vi kommer att prova på olika teaterformer. 

Upplägg

Improvisationer och övningar används för att utveckla teaterfantasi och kreativitet. Vi utgår också från texter eller material som vi producerar tillsammans.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare

Karin Nybom är utbildad dramapedagog och operasångerska och har bla haft roller på Wermlands operan, Läckö slott, Kristianstads och Gävle teater. Karins drivkraft och passion är att låta barn och unga få ta del av de stora konstformerna utifrån deras eget perspektiv och genom deras egen kreativitet.

Läs mer om Karin och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.  

Utvecklingsmöjligheter

Teater kan leda in på många olika konstnärliga riktningar. På Kulturama finns teaterkurser i olika nivåer. Vi erbjuder också kurser i dans, sång och musikal

Bra att veta

Kursen hålls mån-fre 1-5/11 med en kort paus i mitten.

Kontakt

Kontaktperson

Teater -Kursverksamheten 010-1576100

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang