Gitarrworkshop - Bluesgitarr

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Christer Magnusson
Startdatum
18 november 2023
Dag och tid
Lördag 13:00-16:15
Antal tillfällen
1 st
Plats
Kulturama musik & sångsalar
Virkesvägen 21
Nummer
67720
Avgift
950 kr
Spela bluesgitarr - välkommen till en gitarrworkshop med Christer Magnusson som kursledare!

Om kursen

Kom och lär dig musik av bluesikonerna Muddy Water, T-Bone Walker, B.B. King, Chuck Berry och Willie Dixon med flera. På repertoaren står bland annat Hoochie Coochie Man, Blue Jean Blues, Dust my Broom, Thrill is gone med mera.

Förkunskaper

Kursen är för dig som spelat gitarr ett tag och som vill utvecklas och lära dig mera om bluesmusikens hemligheter.

Innehåll

  • Komp och improvisation - vi lär oss vanliga bluesackord, bluesformer och bra lägen på gitarrhalsen för att sedan kunna börja improvisera
  • Gitarr och sång - vi spelar enkelt för att kunna fokusera på sången
  • Slidegitarr - vi stämmer om gitarren i "öppna" ackord (till exempel Öppet-D) och prövar att spela med sliderör

Tag med sliderör och capo.

Kursupplägg

En intensiv eftermiddag för vuxna (från 16 år). 
Lördag kl 13.00-16.15 inklusive 15 minuters paus.
Tag med dig favoritgitarren.
Max 10 deltagare.

Kursledare

Christer Magnusson har en mångårig erfarenhet som gitarrist, sångare och låtskrivare och har turnerat runt om i Norden och Skottland med sina egna Band Free Wheelin', Christer Magnusson Trio, Stungby Bees och BBC Bluesband. Artister som Christer jobbat med är bland annat  Jim Walsh, Matti Røssland, Björn Gideonsson, Sam Bengtsson, Bård Helgeland, Gladys del Pilar, Randy Vanadisson, Eva Sidén.

Christer Magnusson finns med på en lista på Spotify över svenska gitarrister.
Swedish Guitar Players on Spotify
https://open.spotify.com/playlist/2byWLdepXaQk9kSq6ztMr2?si=0qb1wY88TPOZJzcwIOxROA

Anmälan

Sista anmälningsdag en vecka innan kursstart! Om kursen inte är fulltecknad vid detta datum går det fortsatt bra att anmäla sig. Är den fulltecknad kan du anmäla dig men blir då uppsatt som reserv.
Anmälan för deltagare under 18 år kompletteras med namn och personnummer på betalningsansvarig vårdnadshavare.

Bra att veta

Behöver du hyra ett instrument inför din kurs rekommenderar vi https://playgear.se

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang