Fiol, avancerad. ODENPLAN

Information

Nivå
Avancerad
Ålder
Vuxen 16+
Startdatum
9 september 2024
Dag och tid
Måndagar 17:45-19:15
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25561
Avgift
3 000 kr

Få platser kvar

Traditionell folkmusik och country, rock eller klassiskt - oavsett vad som lockar dig med fiolen är grunderna desamma. Den här kursen vänder sig till dig som spelat ett tag.

Om kursen

Innehåll och mål

Vi fortsätter med stråkföring, fingersättning, enkel notlära och gehör. Fokus ligger på att spela i stämmor. Här blir det musik på riktigt!

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som spelat minst 7-9 terminer tidigare. Du måste kunna grundläggande notläsning.

Berätta när du anmäler dig om du spelar, eller spelat andra instrument, och om du kan noter. Vi spelar i grupp, din utveckling sker på individuell nivå. Du bör förstå grundläggande noter på den här nivån, du får mer möjligheter i ditt spel om du kompletterar med den korta kursen "Musikteori i praktiken".
Att lära sig ett nytt instrument som vuxen är härligt och glädjefyllt, men du får också vara beredd på att lägga tid på att öva mellan gångerna.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Du tar med ditt eget instrument, stråke och gärna axelstöd.
Vi rekommenderar Joakim Amundin på Tomtebogatan som också hyr ut, säljer och lagar fioler. Man ska ha en fullskalig fiol, inte ¼ eller andra mindre storlekar som är tänkta för barn. Går man till en butik (exempelvis Gottfrid Johansson i T-baneplanet vid Hötorget) och berättar att man ska börja en kurs för vuxna hos oss hjälper de till att prova ut en fiol. En annan butik är exempelvis Fiolaffären vid Hornstull.

Bra att veta

Det är uppehåll för skollov.

Behöver du hyra ett instrument inför din kurs rekommenderar vi http://www.amundin.se samt https://nylund-son.se/ i Uppsala.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang