Filmskådespeleri - Prova på!

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Vladimir Dikanski
Startdatum
26 januari 2022
Dag och tid
Onsdag 18:00-19:00
Antal tillfällen
1 st
Plats
Kulturama Teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
67031
Avgift
120 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Nyfiken på filmskådespeleri och vad som krävs för att stå framför en kamera? Anmäl dig till prova-på!

Om kursen

Innehåll och Mål

Vill du få en inblick i hur det kan vara att agera framför en kamera? Nu har du chansen - kom och prova ett tillfälle.

Att vara skådespelare framför en kamera ställer andra krav än när du står på scenen. Vi jobbar praktiskt med skådespelarträning, varvat med viss teori kring teknik och förutsättningar vid inspelning. Du får en bättre förståelse för hur skådespelaren samarbetar med kameran rent fysiskt.
Vi arbetar oss fram med scener från olika genre, går från monologer och enklare scenerier till större sammanhang.

Förkunskaper

Du behöver inte någon formell erfarenhet, men passar bäst för dig som har viss erfarenhet av scenskådespeleri, improvisationsteater, musikalteater eller annan erfarenhet framför eller barkom kameran. 

Kursledare

Vladimir Dikanski; utbildad till regissör och skådespelare på Teaterakademin i S:t Petersburg och hans huvudlärare Georgij Tovstonogov var en av 1900-talets mest inflytelserika teaterregissörer. Vladimir har lång erfarenhet som teaterregissör samt film- och teaterskådespelare. Läs mer om Vladimir och våra andra ledare här.  

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Method Acting, Meisnerteknik och Improvisation. På Kulturama hittar du ocskå både deltids- och heltidsutbildningar inom film och scenkonst för vuxna. 

 

 

 

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang