Filmskådespeleri - Fortsättning

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Vladimir Dikanski
Startdatum
17 september 2024
Dag och tid
Tisdagar 19:00-21:15
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
25580
Avgift
2 650 kr
Kraven för en skådespelare framför kamera skiljer sig från de som gäller på scenen. Här varvar vi praktik framför kameran med teori och kamerateknik.

Om kursen

Innehåll och Mål

Genom att blanda skådespelarträning och teori får du en bättre förståelse för hur skådespelaren samarbetar med kameran rent fysiskt. Vi arbetar oss fram med scener från olika genre, går från monologer och enklare scenerier till större sammanhang. Texterna vi jobbar med skrivs till störst del av deltagarna själva även om vissa texter kan vara scener ur färdiga manus.

Förkunskaper

Du bör ha gått minst en kurs tidigare i Filmskådespeleri. Passar dig som har viss erfarenhet av scenskådespeleri, improvisationsteater, musikalteater eller annan scenerfarenhet. 

Kursledare

Vladimir Dikanski; utbildad till regissör och skådespelare på Teaterakademin i S:t Petersburg och hans huvudlärare Georgij Tovstonogov var en av 1900-talets mest inflytelserika teaterregissörer. Vladimir har lång erfarenhet som teaterregissör samt film- och teaterskådespelare. Läs mer om Vladimir och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.  

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Method Acting, Monolog och Scenframställning. På Kulturama hittar du också både deltids- och heltidsutbildningar inom film och scenkonst för vuxna. 

Bra att veta

Uppehåll för lov vecka 44. Vi filmar under kurstillfällena men du kommer inte att få med dig något inspelat material.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang