Filmskådespeleri

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Vladimir Dikanski
Startdatum
18 september 2024
Dag och tid
Onsdagar 18:00-21:00
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
25581
Avgift
2 950 kr
På denna kurs jobbar vi praktiskt framför kameran varvat med tips och tekniker för att lära oss om förutsättningarna för en inspelning.

Om kursen

Innehåll och Mål

Vi jobbar praktiskt med skådespelarträning framför kameran varvat med viss teori kring teknik och förutsättningar vid inspelning. Vi arbetar med lite längre scener hämtade från film och TV och du får träning i hur skådespelaren arbetar framför kameran då detta ställer andra krav än när du står på scenen. Texterna vi jobbar med skrivs till störst del av deltagarna själva även om vissa texter kan vara scener ur färdiga manus.

Förkunskaper

Passar dig som har viss erfarenhet av scenskådespeleri, improvisationsteater, musikalteater eller annan scenerfarenhet. 

Kursledare

Vladimir Dikanski; utbildad till regissör och skådespelare på Teaterakademin i S:t Petersburg och hans huvudlärare Georgij Tovstonogov var en av 1900-talets mest inflytelserika teaterregissörer. Vladimir har lång erfarenhet som teaterregissör samt film- och teaterskådespelare. Läs mer om Vladimir och våra andra ledare här

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.  

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Method Acting, Monolog och Scenframställning. På Kulturama hittar du också både deltids- och heltidsutbildningar inom film och scenkonst för vuxna. 

Bra att veta

Uppehåll för lov vecka 44. Vi filmar under kurstillfällena men du kommer inte att få med dig något inspelat material.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang