Elbas, nybörjare. ODENPLAN

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Bengt Jonasson
Startdatum
2 september 2024
Dag och tid
Måndagar 19:45-21:15
Antal tillfällen
8 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25554
Avgift
2 500 kr
Vi lär oss grundläggande spelteknik, baskomp och enklare låtar i olika musikstilar. Vi tränar skalor, ackordsanalys och improvisation med fokus på puls, underdelning och rytmik.

Om kursen

Innehåll och mål

Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Du får lära känna instrumentet och dess möjligheter och snabbt komma igång med att spela. Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande.

Vi träffas en gång per vecka och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna. På lektionerna varvar vi teknikövningar, melodispel och komp, och har garanterat roligt tillsammans!

Förkunskaper

Den här kursen vänder sig till dig som är nybörjare, men din utveckling är individuell och det går bra att stanna mer än en termin i samma grupp.

Vi har många olika grupper och nivåer och du bör redan vid din anmälan berätta om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter eller tabulatur, om du tidigare försökt lära dig spela bas men tyckt det var svårt, eller om du spelat bas för länge sedan men känner att du vill börja om från början.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Du tar med ditt eget instrument samt telekabel. Har du en gammal elbas och är osäker på kvaliteten är det klokt att gå till en butik för att be om råd, och kanske byta strängar. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen. Beroende på gruppsammansättningen tas sedan beslut om ni också ska köpa en kursbok.

Utvecklingsmöjligheter

När kursen är slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs med liknande upplägg. Vill du få ut mer av ditt musicerande rekommenderar vi kursen "Musikteori i praktiken", där du i praktiska övningar får en chans att upptäcka hur musik blir till - harmonier, rytmer, ackord och noter. En kortare kurs som du kan kombinera med din instrumentkurs, eller gå separat. 

Bra att veta

Kursen bedrivs varannan vecka (jämna veckor).

Som basist är man ofta efterlängtad i våra "Spela i band kurser" och många kombinerar, eller varvar, en kurs i sitt huvudinstrument med att spela i ett av våra band.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Behöver du hyra ett instrument inför din kurs rekommenderar vi https://playgear.se

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang