Elbas, fortsättning plus termin 2. ODENPLAN.

Information

Nivå
Fortsättning plus
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Bengt Jonasson
Startdatum
2 september 2024
Dag och tid
Måndagar 18:10-19:40
Antal tillfällen
8 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25553
Avgift
2 500 kr

Få platser kvar

Elbas - en fortsättningskurs för dig som vill utveckla ditt basspel och musicerande!

Om kursen

Innehåll och mål

Vi jobbar med modernt elbasspel inom olika stilar så som pop, rock, funk, blues och jazz. Vi tränar komp, skalor, riff, solospel, teknik och även notläsning och blandar improvisation med effektiv övning. 

Förkunskaper

Genomgått fortsättningskursen eller motsvarande. Du behärskar flera kompstilar, tabulatur och ackordspel. 

Du bör ha spelat motsvarande 6-8 terminer och kunna hitta toner på greppbrädan. Du behöver vara hyfsat bekväm med dur- och mollskalan (samt gärna fler kyrkotonarter) och ha koll på grundton, ters, kvint, ackordanalys, tabs samt notvärden.

Är du ny i gruppen får du gärna berätta vid din anmälan hur mycket du spelat tidigare och om du spelar något annat instrument.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Du tar med ditt eget instrument samt telekabel. Har du en gammal elbas och är osäker på kvaliteten är det klokt att gå till en butik för att be om råd, och kanske byta strängar. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen. Beroende på gruppsammansättningen tas sedan beslut om ni också ska köpa en kursbok.

Utvecklingsmöjligheter

När kursen är slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs med liknande upplägg. Vill du få ut mer av ditt musicerande rekommenderar vi kursen "Musikteori i praktiken", där du i praktiska övningar får en chans att upptäcka hur musik blir till - harmonier, rytmer, ackord och noter. En kortare kurs som du kan kombinera med din instrumentkurs, eller gå separat.

Bra att veta

Kursen bedrivs varannan vecka (jämna veckor). 

Som basist är man ofta efterlängtad i våra "Spela i band kurser" och många kombinerar, eller varvar, en kurs i sitt huvudinstrument med att spela i ett av våra band.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Behöver du hyra ett instrument inför din kurs rekommenderar vi https://playgear.se

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang