Digitalfoto - teknisk grundkurs

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Anna Neander
Startdatum
23 november 2024
Dag och tid
Lör, Sön 10:00-15:00
Antal tillfällen
2 st
Plats
Kulturama foto/filmsalar
Virkesvägen 21
Nummer
67968
Avgift
2 220 kr
Vill du ta bättre bilder med din digitala systemkamera eller känner dig osäker på kamerans inställningar och möjligheter? Då är detta kursen för dig!

Om kursen

Innehåll och mål

Din kamera är ett fantastiskt verktyg som kan ge otroliga bildresultat om man vet hur den fungerar. I den här kursen lär du dig kamerans grundläggande funktioner och hur du med enkla medel kan ta bättre bilder. Vi går igenom kamerans olika program, menyer och knappar och förklarar begrepp som skärpedjup, brännvidd, vitbalans, histogram och ISO. Du lär dig mer om olika inställningar och att ställa in slutartid och bländare för att få mer kontroll över dina bilder. Du får också lära dig hur ljuset påverkar bilden och får lite råd för för att komponera dina bilder.

Upplägg

Kursen är i huvudsak teoretisk med praktiska övningar. Undervisningen utgår från en digital 
systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Du kan använda en kompaktkamera och tillgodogöra dig det mesta av kursen, men du måste kunna ställa in bländare och slutare manuellt för att ha nytta av kursen. Du behöver inte veta hur du gör detta, det går vi igenom på plats.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare

Anna Neander är konstnär och jobbar både med digitalt och analogt fotografi. Hon har tidigare arbetat med bildjournalistik. I kurserna läggs stor vikt vid praktiska övningar och hur tekniken påverkar bildspråket. Läs mer om Anna och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Tag med din kamera till kursen och gärna en manual om du har. Det är även mycket bra med ett extra batteri och/eller laddare. Har du fler objektiv kan du även ta med dem, för att lära dig mer om när de kan användas Materialkostnad kan tillkomma för eventuella bildutskrifter. 

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns flera olika kurser och utbildningar inom bla foto/film, teater, skriv, sång/musik och dans. Tex fotokurserna Stadsfotografering och Rörelse och ljus - fotografera i olika miljöer.

Bra att veta

Kursen är en helgkurs och kommer hållas lördag och söndag med en halvtimmes paus för lunch.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang