Digitalfoto - teknisk grundkurs

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Anna Neander
Startdatum
10 juni 2024
Dag och tid
Mån, Tis 10:00-15:00
Antal tillfällen
2 st
Plats
Kulturama foto/filmsalar
Virkesvägen 21
Nummer
67843
Avgift
2 150 kr
Starta sommaren med en fotokurs! Vill du ta bättre bilder med din digitala systemkamera eller känner dig osäker på kamerans inställningar och möjligheter? Då är detta kursen för dig!

Om kursen

Innehåll och mål

Din kamera är ett fantastiskt verktyg som kan ge otroliga bildresultat om man vet hur den fungerar. Vi går igenom kamerans grundläggande funktioner, menyer och knappar. Du lär dig ställa in ISO, slutartid, bländare och en mängd andra funktioner. Vi undersöker hur du kan påverka bildresultatet genom de olika inställningarna och hur du kan styra tekniken som fotograf för att skapa så effektiva bilder som möjligt. Du får lära dig hur du kan påverka bildkomposition med val av inställningar och hur du använder det befintliga ljuset på rätt sätt.

Upplägg

Kursen är i huvudsak teoretisk med praktiska övningar. Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Du kan även använda en kompaktkamera och tillgodogöra dig det mesta av kursen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare

Anna Neander är konstnär och jobbar både med digitalt och analogt fotografi. Hon har tidigare arbetat med bildjournalistik. I kurserna läggs stor vikt vid praktiska övningar och hur tekniken påverkar bildspråket. Läs mer om Anna och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Tag med din digitala systemkamera till kursen. Materialkostnad kan tillkomma för eventuella bildutskrifter. 

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns flera olika kurser och utbildningar inom foto och film bla Produktfotografering, Stadsfotografering och Levande fotopraktik.

Bra att veta

Kursen kommer hållas måndag och tisdag med en halvtimmes paus för lunch. Ta gärna med lunch.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang