Digitalfoto - fortsättning

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Anna Neander
Startdatum
11 november 2023
Dag och tid
Lör, Sön 10:00-15:00
Antal tillfällen
2 st
Plats
Kulturama foto/filmsalar
Virkesvägen 21
Nummer
67680
Avgift
2 200 kr
Vill du veta mer om kamerans dolda funktioner, ljusmätning, exponering och komposition? Då är det denna kursen du ska gå!

Om kursen

Innehåll och mål

Din kamera är ett fantastiskt verktyg som kan ge otroliga bildresultat. På denna kurs är ledorden teknik och metod och vi kommer fokusera på kamerans dolda funktioner. Hur du får bättre kontroll på exponering, ljusmätning och fokusering. Hur du väljer objektiv och dess olika egenskaper så som bland annat brännvidder och användningsområden. Vi går även igenom grunderna i blixtfotografering.

Upplägg

Teori varvas med praktiska övningar. Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Du kan även använda en kompaktkamera och tillgodogöra dig det mesta av kursen.

Förkunskaper

Du bör ha gått digitalfoto teknisk grundkurs eller ha motsvarande kunskaper.

Kursledare

Anna Neander är konstnär och jobbar både med digitalt och analogt fotografi. Hon har tidigare arbetat med bildjournalistik. I kurserna läggs stor vikt vid praktiska övningar och hur tekniken påverkar bildspråket. Läs mer om Anna och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Tag med din digitala systemkamera till kursen. Materialkostnad kan tillkomma för eventuella bildutskrifter. 

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns flera olika kurser och utbildningar inom foto och film bla Produktfotografering, Stadsfotografering och Levande fotopraktik.

Bra att veta

Kursen är en helgkurs och kommer hållas lördag och söndag med en halvtimmes paus för lunch.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang