Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Bellydance- AmericanTribalStyle, Fortsättning

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 16+
Startdatum
14 September 2020
Dag och tid
Måndagar 18:45-20:00
Antal tillfällen
12 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
2 340 kr
American Tribal Style (ATS)® är en specifik stil inom orientalisk dans med influenser från indisk dans och flamenco.

Om kursen

Förkunskapskrav

Vi rekommenderar att du har minst två terminers erfarenhet av ATS® för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen.

Kursinnehåll

 Tema: From Floreos to Flamenco Fans.

Under terminen blir det fokus på flamencoinspirerad American Tribal Style (ATS)®. Det är en specifik stil inom orientalisk dans med influenser från indisk dans och flamenco. Den bygger på strukturerad improvisation i grupp där man använder sig av ett "språk" med förutbestämda steg och koncept för att kunna dansa synkroniserat tillsammans trots att dansen skapas i stunden. Vi kommer att fördjupa oss i såväl grundsteg som avancerade ATS®-steg. Dansstilen kännetecknas av varierad musik, en uppsträckt och öppen hållning och färgstarka dräkter med virvlande kjolar, accentuerade höfter, fingercymbaler och solfjäder. Solfjäder kommer finnas tillgänglig för utlåning.

Denna kurs riktar sig till dig som har dansat ATS® förut och som vill bredda din stegvokabulär och improvisationsförmåga. Kursen hålls av två lärare som är utbildade i FatChanceBellyDance® format för ATS®. Genom delat ledarskap förmedlar Derya och Anne på bästa möjliga sätt vad ATS® går ut på: gemenskap, dansglädje och hur man praktiskt gör för att improvisera i grupp! Medtag egna fingercymbaler till klassen.

Klädsel

Ledig klädsel. Barfota.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill komplettera med liknande genre kan prova Kathak, Orientalisk eller Persisk dans.

Kursledare

Derya Yildirim

Har cirka tolv års erfarenhet av American Tribal Style (ATS)® Bellydance. Hon har undervisat i stilen sedan 2011 och är certifierad i General Skills av Carolena Nericcio-Bohlman som är skaparen av ATS® och grundaren av dansgruppen FatChanceBellyDance®. Derya har även undervisat i systerstilen tribal fusion. Utöver sin roll som danslärare är Derya aktiv medlem i dansgruppen Tribe Nenuphar och har under många år framträtt på olika dansföreställningar, företagsevent, privata tillställningar, festivaler samt kultur- och välgörenhetsevenemang. I egenskap av lärare strävar Derya efter att sprida glädje och att inspirera. I sin undervisning är hon mån om att skapa god gruppdynamik och att uppmuntra till kreativitet, alla viktiga byggstenar inom ATS®.

Anne Leppänen

Anne har cirka tio års erfarenhet av American Tribal Style (ATS)® Bellydance. Hon har undervisat i stilen sedan 2013 och är certifierad i General Skills, Teacher Training och Technique for Teachers av Carolena Nericcio-Bohlman som är skaparen av ATS® och grundaren av dansgruppen FatChanceBellyDance®. Sedan 2015 är Anne även en FatChanceBellyDance® Sister Studio. Utöver sin roll som danslärare är Anne aktiv medlem i dansgruppen Tribe Nenuphar och har under många år framträtt på olika dansföreställningar, företagsevent, privata tillställningar, festivaler samt kultur- och välgörenhetsevenemang. I egenskap av lärare strävar Anne efter att hela tiden balansera grunderna med nya utmaningar och föra vidare den känsla av spontanitet och gemenskap som kännetecknar ATS®.

instagram@tribenenuphar

Bra att veta

Uppehåll för lov V44.

Kontakt

Kontaktperson

Debbie Dahlén 010-157 62 32

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang