Barndans 3-4 år med förälder

Information

Nivå
Åldersinriktat
Ålder
3-4 år
Lärare
Veronica Tjerned
Startdatum
1 september 2024
Dag och tid
Söndagar 10:30-11:15
Antal tillfällen
5 st
Plats
Kulturama danssalar
Virkesvägen 21
Nummer
77180
Avgift
1 000 kr
På barndansen dansar barnet tillsammans med en vuxen. Att dansa tillsammans är tryggt för de små och roligt för alla.

Om kursen

Ett dans och rörelsepass där motorik, rörelseord och korta dansanta övningar varvas med lekfulla övningar. Föräldrar förväntas vara lika aktivt som sitt barn.

Kursinnehåll

Här utforskar vi den egna kroppens rörelsemöjligheter och vår uttrycksförmåga. Genom olika förflyttningssätt som att krypa, gå, rulla, hoppa eller galoppera övas koordination och motorik. Vi gör rörelseramsor och sånger och vi använder ibland sjalar eller tamburin och alltid en stor portion fantasi.

Anmälan

Observera att barnet ska ha fyllt 3 år för att deltaga i kursen.

Klädsel

Rörelsevänliga kläder rekommenderas både för barn och vuxen, gärna barfota.

Utvecklingsmöjligheter

Barndansen på Kulturama utgår från barnets egen lust till rörelse. Pyttedansen vill på sikt förbereda för den konstnärliga dansen men i förgrunden står en pedagogisk idé som handlar om att danslektionen skall vara rolig och lustfylld och samtidigt stötta barnets motoriska och sociala utveckling. Musikalitet, socialt samspel, motorik, koordination och balans är några av de saker som bildar ramverk på lektionerna och därmed alltid övas. Svårighetsgraden ökar naturligtvis ju äldre barnen blir, men eftersom det är så roligt och härligt att dansa är det inget barnen brukar bekymra sig om eller ens notera. De är fullt upptagna med att dansa, utforska och improvisera. Från 6 år finns olika typer av dansmix som har basen i barndansen men som också erbjuder möjlighet att prova olika dansstilar som show, balett eller hip-hop.

Kursledare

Veronica Tjerned

Började dansa klassisk indisk dans 1986 och har studerat i bland annat England, Frankrike och Indien. Hon är också utbildad vid Balettakademin i Stockholm, vid Danshögskolan, aerobics instruktör och dansgruppen Ghunghuroos konstnärliga ledare.

Veronica har en fil kand i kathakdans från Indien och är utbildad danspedagog på DOCH i Stockholm.

Bra att veta.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang