Banjo fortsättning, termin 2. ODENPLAN

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Johnny Carlsson
Startdatum
13 februari 2024
Dag och tid
Tisdagar 17:15-18:00
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25326
Avgift
3 300 kr

En plats kvar

Lär dig spela 5-strängad banjo.

Om kursen

Upplägg

Vi spelar i minigrupp 2-3 deltagare, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Du får lära känna banjon och dess möjligheter och snabbt komma igång med att spela.
Vi kommer att gå igenom de olika rollsen som är så typiska för bluegrass banjo, men även vanliga tekniker som hammer on, pulling off, slides med mera. Detta provar vi sedan att applicera i några enkla låtarrangemang. Vi kommer att varva teknikövningar med låtspel under kursens gång. Det finns även tid att studera instrumentet närmare ihop med råd och tips vad gäller skötsel och inställningar med mera.

Förkunskaper

Den här kursen vänder sig till dig som spelat två terminer eller längre. Vi har olika grupper och nivåer och du bör redan vid din anmälan berätta om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter eller tabulatur, om du tidigare försökt lära dig spela banjo men tyckt det var svårt, eller om du spelat något annat stränginstrument tidigare.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Man behöver en 5-strängad bluegrassbanjo. Vi rekommenderar Jam på Roslagsgatan 7 där man kan få prova olika alternativ och få bra råd. http://www.jam.se/butiker/

Du tar med ditt eget instrument. Har du en gammal banjo och är osäker på kvaliteten är det klokt att gå till en butik för att be om råd - och kanske byta strängar. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen.

Utvecklingsmöjligheter

Som nästa steg kan du gå en fortsättningskurs med liknande upplägg. När du spelat ett tag och är trygg med ditt instrument rekommenderar vi kurserna "Spela i band" med olika upplägg. För att få ut mer av ditt spel rekommenderar vi också kursen "Musikteori i praktiken".

Bra att veta

Uppehåll vid lov.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Behöver du hyra ett instrument inför din kurs rekommenderar vi https://playgear.se

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang