Banjo fortsättning plus, termin 2. ODENPLAN

Information

Nivå
Fortsättning plus
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Johnny Carlsson
Startdatum
12 september 2023
Dag och tid
Tisdagar 19:40-21:10
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25117
Avgift
2 850 kr

Få platser kvar

Fortsättningskurs i 5-strängad bluegrass-banjo. En kurs för dig som vill utveckla din banjoteknik och spela i grupp.

Om kursen

Upplägg

Fortsättningskursen i banjo bygger vidare på tekniken du lärt dig i nybörjarkursen. Fokus ligger på låtspel där vi också tittar på olika tekniker för att spela back-up. Låtarna väljs med relativt stor variation för att täcka in olika tekniker, tonarter, tempon mm. De sträcker sig också utanför den traditionella bluegrassen och innefattar jazz, irländskt, ragtime, blues och annan folkmusik. Låttips från deltagarna är mycket välkomna!

Förkunskaper

Den här kursen vänder sig till dig som spelat fyra-fem terminer eller längre. Vi har olika grupper och nivåer och du bör redan vid din anmälan berätta om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter eller tabulatur, om du tidigare försökt lära dig spela banjo men tyckt det var svårt, eller om du spelat något annat stränginstrument tidigare.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Man behöver en 5-strängad bluegrassbanjo. Vi rekommenderar Jam på Roslagsgatan 7 där man kan få prova olika alternativ och få bra råd. http://www.jam.se/butiker/

Du tar med ditt eget instrument. Har du en gammal banjo och är osäker på kvaliteten är det klokt att gå till en butik för att be om råd, och kanske byta sträng.

Utvecklingsmöjligheter

Som nästa steg kan du gå en fortsättningskurs med liknande upplägg. Varje fortsättningskurs blir unik och anpassas efter nivån på deltagarna. Det gör att du kan gå vidare inom samma fortsättningsgrupp i flera terminer utan att det blir upprepningar i onödan.

Bra att veta

Uppehåll för lov vecka 44.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Behöver du hyra ett instrument inför din kurs rekommenderar vi https://playgear.se

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang