Akustisk gitarr - American roots. ODENPLAN

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Edwin Zibergs
Startdatum
13 februari 2024
Dag och tid
Tisdagar 19:30-21:00
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25323
Avgift
2 850 kr
Tillbaka till rötterna - blues, ragtime och country. En gitarrkurs för dig som vill utveckla ditt spel

Om kursen

Innehåll och mål

Här fördjupar vi kunskaperna om de utmärkande dragen i stilar inom traditional roots representerade av musiker som Robert Johnson, Big Bill Broonzy, Mississippi John Hurt, Blind Lemon Jefferson, Reverend Gary Davis och många fler. Om önskemål finns från kursdeltagarna så öppnar vi även upp för musik från yngre artister såsom Johny Cash, Bob Dylan, Simon and Garfunkel, Eric Clapton med flera. Vi arbetar med olika tekniker som fingerstyle, flatpicking och slidegitarr med utgångspunkt i den traditionella repertoaren.

Förkunskaper

Du behöver kunna grundläggande ackordspel, och det är en fördel (men inte ett krav) om du redan bekantat dig med olika former av blues, ragtime och country på grundnivå. Bra om du har prövat lite fingerstyle tidigare och alternating basteknik.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Material sammanställt av kursledaren med utgångspunkt i gruppens behov. Det kan bli aktuellt med kursbok beroende på gruppsammansättningen. Du ska ha med dig din egen gitarr.

Utvecklingsmöjligheter

Din utveckling är individuell, och i den här kursen väljer många att fortsätta flera terminer för att ta sitt spel vidare, och för att det är så kul! Medborgarskolan erbjuder gitarrkurser på flera olika nivåer och med olika inriktning.

Bra att veta

Det är uppehåll för kursen vid lov.     

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang