Foto, film, konst och design

Oskar Willers

MicrosoftTeams-image 5

Undervisar i Filmproduktion, Mediaproduktion, Redigeringsteknik, Fotografins grunder, Filmanalys, Filmdramaturgi, Manus och Tv-produktion.
Examen från Lärarhögskolan, studier i psykologi på University of Toronto, filmvetenskap och filosofi vid Stockholms Universitet, examen från Stockholms Filmskola. Frilansande film- och stillbildsfotograf samt inspelningsledare på reklam-, dokumentär- och fiktionsfilm. Ansvarar för vuxenfilmutbildningen på Kulturama.


John Håkansson

Kulturama medarbetare 12 2021.jpg

Undervisar i Fotografisk bild och Medieproduktion.
Utbildad fotograf vid Fotohögskolan i Göteborg, Konstfack, Kungliga Konsthögskolan och har lärarexamen från Stockholms universitet. Har gett ut tre fotoböcker och visat sina fotografier på utställningar i Sverige och utomlands. Mottagare av arbetsstipendier från Konstnärsnämnden och Författarfonden.


Lasse Pettersson

MicrosoftTeams-image 13

Undervisar i Medier, samhälle och kommunikation, Animation, Film- och Tv-kunskap, Digitalt Skapande och Mediaproduktion.
Filmfotograf och Journalist.John Arborgh

MicrosoftTeams-image 18

Undervisar i bild

Utbildat på Konstfack och på Stenebyskolan i Järn och stål- offentlig gestaltning. Har även studerat skulptur i Japan. John inspirerar med intresse för spel, programmering, digitalt skapande och att bygga maskiner.


Ida Kriisa

Kult_KKU_larare_Ida_Kriisa.png

Undervisar i Konstarterna & Samhället, Bildteori och Form.
Magisterexamen i Bildpedagogik från Konstfack med studier av Konstnärliga Forskningsprocesser, Fotografi och Videokonst samt Samtida Estetik på Södertörns högskola. Samarbetar i externa konstprojekt med bl a Konstfack, Kulturhuset och Moderna Museet och engagerar även sina elever i det kontaktnätet. Tidigare performancekonstnär.


Joanna Lombard

Kult_KKU_GY_larare_Joanna_Lombard.png

Undervisar i Bild- och Formspecialisering och Bildteori på Kulturama Gymnasium.
Konstnär och pedagog utbildad på Konstfack och Kungliga Konsthögskolan.


Mikael Hultgren

Kult_KKU_GY_larare_Mikael_Hultgren.png

Undervisar i Fotografisk Bild, Digitalt Skapande, Estetisk Kommunikation och Mediaproduktion.
Utbildad fotograf. Examen vid Fotohögskolan i Göteborg, auktoriserad digitalfotograf av SFF och lärarexamen vid Stockholms universitet. Frilansar och undervisar även i analog teknik, bildkomposition, ljussättning, storformat, porträtt och stillbildsberättande.


Sofia Bilius

MicrosoftTeams-image 14

Undervisar i bild

Utbildad vid Konstfack till gymnasielärare i bild och media. Magisterexamen i bildkonst från Bildkonstakademin i Helsingfors och yrkeserfarenhet som konstnär. Arbetar med bildkurser både på Konst och Design och Natur med bildprofil på Kulturama.


Erik Rosshagen

MicrosoftTeams-image 22

Undervisar i Bild och Form specialisering, Bildteori och Konsthantverk.

Utbildad konstnär med en examen i fri konst från Konstfack och i konst- och filmvetenskap från Stockholms universitet. Har en bakgrund både som verksam konstnär och folkhögskolelärare med en pedagogisk examen från Umeå Universitet.


Daniel Dovsten

Kulturama medarbetare 28.png

Undervisar i bild och form, bildteori och gymnasiearbete.

Lärare i bild och form med examen i bildpedagogik från Konstfack. Särskilt intresse för kreativa processer samt bildens uttrycksmöjligheter.


Johanna Widlund

MicrosoftTeams-image 2

Undervisar i Fotografisk Bild, Medieproduktion och Medier, Samhälle och Kommunikation.

Lärarexamen i Bild och Media från Konstfack och en Associate Degree i Filmproduktion från Santa Barbara City College. Använder en pedagogik som inspireras av intressen, kreativitet, relevans och lekfullhet.


Anna Joelsson

MicrosoftTeams-image 38

Undervisar i Design, Grafisk kommunikation, Konstarterna & samhället och Konsthantverk.
Lärare med Kandidatexamen i bildpedagogik från Konstfack. Studier i Konstvetenskap på Lunds universitet samt Idéhistoria med inriktning estetik på Södertörns högskola. Många års erfarenhet som pedagog och arbete med undervisning.